Hyvää Runebergin päivää kaikille.
En aikonut leipoa runebergintorttuja, vaan illalla iski leipomisvimma, joten tekaisin nopeita muffinsseja runeberintorttutaikinasta. Hilloksi pinnalle laitoin kirsikkamarmeladia, kun sitä sattui olemaan aukaistu prk jääkaapissa ja koska se on niin hyvää.
Taikinaohjeena käytin tätä ohjetta. ja tässä linkki hyvin samantapaiseen ohjeeseen mistä olen tehnyt korkeita, runebergintorttupellillä paistettuja runebergintorttuja.
Tällä kertaa tein taikinasta tarkoituksella pieniä muffinsseja, joten 1x taikinasta tuli 17 muffinssia. Laitoin paperiset vuoat muffinssipeltiin, niin ei tarvinnut ees pellin voiteluvaihetta tehä. Kostutin muffinsssit paiston jälkeen lämpiminä kuumennetulla rommi-sokeri-vesiseoksella (noin 1 rkl/ muffinssi), mutta ohjeella tehden tulee kyllä pehmeitä muffinsseja ilman kostutustakin. Tai jos ei halua käyttää kostutukseen mitään alkoholia, voi kostuttaa pelkästään kuumennetulla sokerivedellä tai vaikkapa jollain vaalealla mehulla.
Yhteispotretti kaikista 17 runeberginmuffinssista.
Tuon paperisen pursotuspussin taitteluohje löytyy tästä linkistä.
Näistä piisas myös ystäville maistiaiset.
Kommentit