Tämän jogurttikakkuohjeen yhytin Kirsiltä ja hän kirjoitti löytäneenä ohjeen Kyökkipiika Katilta.... ja olinhan minäkin jo Katilla tätä ohjetta aikoinaan kommentoinutkin...no, tulipahan ohje viimeinkin kokeiltua.

Kakku on nopea ja helppo tehdä ja lopputuloksena on kostea ja mehevä kahvikakku. Ja kuten Kati suositteli, kakku on jääkaappikylmänä parhaimmillaan. Olen täysin samaa mieltä...

1246795818_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minä tein kakun pitkulaisessa leipävuoassa.... koristeeksi laitoin oranssilla pastavärillä värjättyä sitruunamehu-tomusokerikuorrutusta  ja appelsiininmakuisia koristeita.

Tässäpä ohje kopsattuna Katilta.

Jogurttikakku

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

1 tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

3 dl mustikkajogurttia ( laitoin 1 prk sirtuunarahkaa + reilun 1 dl vaniljajogurttia)

2 munaa

200 g sulaa margariinia

Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista rasvatussa vuuassa 175 asteessa n. 45 minuuttia. ( minä paistoin 150 asteessa noin tunnin)

1246795791_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 1246795837_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyvää oli ja tätä ohjetta käytetään ihan varmasti toistekkin...