IMG_20230607_154627~2.jpg

Suolainen pannukakku Russel Hobbsilla tehtynä. Nämä kuvat ovat ekalla kerralla tekemästäni pannarista. Ens kerralla , laitan leivinpaperin (tai tuplaleivinpaperin) tuonne pohjalle, koska jos paistettava vaatii pidemman kypsymisajan (minun  pannari oli aika paksu) tahtoo pohja paistua turhankin hyvin. Ainakin ilmafriteeraustoiminnolla. Tai kokeilen pannarin paistoa irrallisessa vuoassa.Ja toimintonakin aattelin kokeilla paistotoimintoa ilmafriteerausken tilalla.

Niin hyvää näppituntumaa ei ole vielä tullut koneeseen, että osais sanoa eri toimintojen eroavaisuuksia (vai onko niitä edes?) tämän asian suhteen. Airfryerissä, grillauksessa, paistossa ja leipomisessa on aina sekä ylä- että alavastus päällä. Ruskistamistoiminnossa, hauduttamistoiminnoissa ja lämpimänäpitotoiminnossa  on vaan alavastus päällä.

IMG_20230607_152556~2.jpg

Rasvaa pohjalle ja käytetty toiminto päälle. Minulla airfryer/ilmafriteeraus 220 ja ajastimeen laitoin aluksi 20 min, koska tällaisia suosituksia ( joissain aika 16-17 min?) tuli netissä vastaan. Jos ohuempi pannari, 15 min varmaan piisaa käytetystä lämpötilasta riippuen.

IMG_20230612_150144~2.jpg

Kun rasva sulanut, taikina astiaan (tokihan tässä voisi käyttää myös esim pyrexvuokaa, jolloin pohjakaan ei niin reilusti ruskistuisi). Taikinapohja on ihan normi pannaritaikina, tein siitä pikkasen jämäkämmän/paksumman.

Minulla on tässä taikinassa 3 dl maitoa, ½ tl suolaa, vehnänauhoja vähän vajaa 2 dl  ja 2 kananmunaa. (+ muita mausteita?)

IMG_20230607_153108~3.jpg

Raakan pohjan päälle laitetaan mieleisiä päälyksiä. Minä hyödynsin tähän monenmoisia pikku jämiä mitkä vaan ripottelin tasaisesti pannarin pinnalle. Laitoin savukinkkua, pikkutomaattia viipaleina, paprikaa, kevätsipulia ja juustoraastetta. Olisimpa hoksannut laittaa vielä aurajuustonkin jämät. Ajastimessa oli tääsä vaiheessa jäljellä 19 minuuttia....kansi kiinni ja pannari rupeaa kypsymään.

Mulla oli alussa hankaluuksia pitää näppini erossa Russelista sen ollessa toiminnassa, kun välillä kone tuntuu olevan päällä ja sitten taas ei, kuuluu hurinaa, ei kuulu hurinaa....nyt olen jo rauhoittunut koneen kanssa ja kun laitan sen päälle, en enää toimintoja seuraa koko aikaa, enkä oo aukomassa kantta koko ajan, koska lämmöthän sieltä karkaavat. Tokihan silmällä pitää pitää kypsennettävää, varsinkin kun jotain tekee ekan kerran. Tämänkin koneen käyttöön pitää saada oma näppituntuma.

IMG_20230607_154751~2.jpg

Muivilastalla hieman reunaa nostaen kurkkasin pannarin pohjalle (ja totesin sen olevan siis reilun tumma, ei kuitenkaan palanut) ja kun päältäkin näytti ok, otin pannarin pois. Kuvan pannari kypsyi Russelissa kaiken kaikkiaan ilmafriteeraustoiminnolla 220 asteessa 18 min. Kuten kuvasta näkyy, ihan tasaisesti ei pinta ole ruskistunut, vaan eihän uunitkaan aina paista joka paikasta samanlaiseksi. Tällä tapaa tehdyssä on tietenkin se hankaluus, ettet voi käännellä kesken kypsymisen. Jos pannari olisi irrallisessa vuoassa, voisi sitä pyöräyttää russelissä kesken kypsymisen. Minua ei haitannut tässä värierot. Kypsää oli joka paiskasta. Ens kerralla kokeilen paistotoimintoa.

IMG_20230607_155506~2.jpg

Heti lämpimänä piti tietenkin jo maistella. Makuja olisin voinut laittaa reilummin, mutta hyvää oli varsinkin rucolalla höystettynä tämäkin versio.

Jos ei omista Russelia tai muuta airfryeriä missä tämän voisi tehdä. Laittaa uunin päälle 200 asteeseen  ja paistaa suolaisen pannarin siellä.