Peppi Pitkätossun voimavuoasta on tullut tehtyä jo aika monta eri versiota ja kokeilua esim tämä  ja monet muut julkaisemattomat kokeilut... ja taas tulee yksi versio...

Kuva on otettu lämmitetystä ruoasta, joten ei ole enää parhaimmillaan. Vastavalmistuneena ruoka on kosteampaa.... hyvää oli lämmitettynäkin

Peppi Pitkätossun voimavuoka ( kokeilu/muunnos 3)

1.2 litraa vettä

400 g prk paseerattua tomaattia

350 g täysjyväfusillia (kierrepastaa)

400 g naudan paistijauhelihaa

2 keskikokoista sipulia hienonnettuna

1pkt  Voimakasta Koskenlaskijajuustoa

1 lihaliemikuutio

1 tl suolaa

 2 tl pitsamaustetta

muutama kierros mustapippuria myllystä

½ tl paprikajauhetta

2 isoa valkosipulin kynttä raastettuna ( käytin säilöttyjä valkosipulinkynsiä)

Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan, lisää liemeen kaikki mausteet ja paseerattu tomaatti. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli ja lisää ne yhdessä pastan ja juuston kanssa kiehuvaan veteen. Keitä seosta noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Tarkista maku. Kaada seos uunivuokaan ja paista +200-225 asteisessa uuunissa kypsäksi. ( n. 25 min, kypsymisaikaa kannattaa tarkkailla, riippuu pastan keittämisajastakin). Anna tekeytyä peitettynä 5-10 min.

Huom. Tällä ohjeella ei tule niin isoa vuoallista mitä alkuperäisellä ohjeella ja muilla kokeiluillani.... tulee tästä kuitenkin  5-6  annosta.