... tai täytettyjen leipien nimellähän nämä alkujaan ovat. Suolaiset piirakat kategoriasta löytyy ohje jo ennestään ja muutamalla eri täytteellä tehtyjen kuviakin, vaan laitan ohjeen uudemman kerran, koska tein ohjeeseen muutoksia ja mitoitin ohjeen niin että tästä tulee 70 kpl inhimillisen kokoisia pikkupiiraita, mitä voi tarjota vaikka kahvipöydän suolaisena tarjottavana...

 

Pienet soikeat jauhelihapiirakat

( 70 kpl pieniä esim kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi)

Pohjat

8 dl maitoa

40 g tuorehiivaa

1 rkl suolaa

1½ rkl sokeria

17-19 dl vehnäjauhoja ( toki osan voisi laittaa vaikka hiivaleipäjauhoja)

100 g sulatettua lämmintä rasvaa ( toki öljykin käy)

 

Jauhelihatäyte

800 g naudan jauhelihaa

1 iso sipuli hienonnettuna

1 pieni punainen paprika pieninä kuutioina

200 g ruohosipulituorejuustoa

100 g kreikkalaista valkosipulituorejuustoa ( tai koko 300 g määrä saman/halutun makuista maustettua tuorejuustoa)

mustapippurirouhetta, suolaa, paprikajauhetta

500 g pss juustoraastetta -> josta 2-3 dl jauhelihatäytteen sekaan ja loput ripoteltavaksi piiraiden päälle ennen uuniin menoa

Voiteluun 1 muna

 

Valmista ensin taikina; lämmitä maito käden lämpöiseksi ja lisää hiiva, suola ja sokeri. Alusta jauhoilla pehmeäksi taikinaksi, lisää rasva alustamisen aikana. Kohota taikina lämpimässä paikassa. Hiero taikina tangoksi, jaa pieniin osiin ja pyöräytä käsin pöytää vasten ensin pyöreä pohja ja siitä sitten pitkulaiseksi. Laita pohjat riiittävän kauas toisistaan kohoamaan pellille leivinpaperin päälle.

Valmista täyte; Ruskista jauheliha muutamassa erässä ja siirrä kulhoon. Ruskista viimeisessä erässä hienonnettu sipuli ja laita myös paprikakuutiot hetkeksi sipulin sekaan kypsymään. Sekoita kaikki täyteainekset ja maistele seos mieleiseksi.

Tee kohonneisiin pohjiin vako keskelle pituussuunnassa painamalla sormilla. Voitele reunat munalla ja levitä täyte pikkupiirakan keskelle ja ripottele vielä juustoraastetta täytteen päälle. Paista soikeat pikkupiirakat 200-225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Varo, etteivät kuivu liikaa, koska ovat ohuita mikäli teet ohjeen mukaisesti tästä annoksesta 70 kpl.

Täytettä laitoin ruokalusikallisen jokaiseen ja sain (vahingossa)menemään just kaiken sekä kaikenkaikkiaan 500 g pss riitti juustoa jokaiseen ( ja tästä määrästä meni siis taikinaan n. 3 dl) ....sitä en kylläkään laittanut jokaiseen paljoa täytteen päälle.... silleen sopivasti ripsauttaen. Mikäli tykkää vähemmästä täytteestä, voi täytemäärän lihamäärän pudottaa 700 g ja laittaa juustoa pikkasen vähemmän sitovaksi aineeksi.

.