Torstaina leivoin viikonlopuksi muutamaa sorttia suolaista, sillä saadaan siskon porukka meille viikonlopuksi.
Kinkku-tonnikalapiirakoiden pohjat tein tällä tutulla ohjeella. Tällä kertaa tein taikinamäärästä 29 isohkoa pyööreää piirakkaa. Tein taikinan ohjeen mukaan ja jätin sen kohoamaan 15 minuutiksi lämpimään vesiastiaan. Sitten pyörittelin pyöreät aihiot ja jätin ne kohoamaan 15 minuutiksi jauhotetulle tasolle peitettynä, etteivät kuoretu.
Taikinan/aihioiden noustessa, varustelin täyteainekset.
350 g hyvää savukinkkua -> hienontaminen (tämä kinkkumäärä riitti just ja just 29 piirakkaan)
2 x 175 g pussia juustoraastetta (minulla näissä ihan vaan arkijuustoraastetta)
säilykeananasta pieninä palasina (4 pientä palaa/piirakka)
tonnikalaa (minä käytän veteen säilöttyä) 4 x 80/56 g (tämä määrä ei maistu ihan kauhean paljon valmiissa piirakoissa)
isoa tomaattia ohuina viipaleina (1 viipale/piirakka, yhestä isosta tomaatista leikkaa ainakin 5 siivua)
ja lisäksi laitoin vielä pitsamaustetta
Lisäksi tarvitaan reunoja varten voitelumuna + tilkka vettä.
Pyöreiden aihioiden kohottua pellillä, taputtelin niihin sormin syvennyksen, niin että taikinareunus jää ohueksi. Jotkut tykkää painaa lasilla. Sitten reunojen munavoitelu ja täytteet piirakoihin. Juustoraaste pinnalle levitettynä tasaisesti. Jos on aikaa, voi täytettyjen piirakoiden antaa vielä hetken kohota lämpimässä paikassa ja sitten ne paistetaan 200-225 (uunisi tuniten) asteisessa uunissa keskitasossa tasalämmöllä 15 -20 min...uunista ja omasta mieltymyksestäsi riippuen. Muista kurkata myös pohjalle, että sielläkin on kunnon paistopinta.
Me tykätään näistäkin piirakoista ihan kunnolla ruskeiksi paistettuina.
Kommentit