Tein Myllyn paras voitaikinasta lihapasteijoita. Sulatin levyt ja kaulitsin niitä vähän ohuemmiksi, jotta muoto pysyisi paremmin.
14 pasteijan täytemäärään laitoin; 200 g naudan jauhelihaa, 1 pieni keltasipuli (nämä ruskistin yhdessä), keitettyä pitkää tähderiisiä noin 3 dl, juustoraastetta noin 1 dl, mausteita (suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria), tilkka kermaa ja raakaa kananmunaa. Sekoitin yhden kananmunan + tilkan vettä ja laitoin siitä osan täytteeseen ja osan jätin voitelumunaksi. Täytteessä saa olla ihan reilu maku.
Muotoilin pasteijat kolmioiksi, neliöiksi/suorakaiteen mallisikai. Liitoskohdat voitelin kananmunaseoksella ja painelin haarukalla. Liitoskohtaan ei saa tulla täytettä, niin pysyvät hyvin kiinni.
Pinnan voitelin munaseoksella ja pistin haarukalla höyryaukon. Joihinkin pasteijoihin laitoin unikonsiemeniä koristeeksi.
Paitoin pasteijat 200-225 asteisessa uunissa keskitasossa kypsiksi.
Hyvin maistuivat nämäkin, vaan kyllä meillä tykätään enemmän kotitekoisista taikinoista tällaisissa leivonnaisissa.
Kommentit