IMG_20211213_165307.jpg

Tein Myllyn paras voitaikinasta lihapasteijoita. Sulatin levyt ja kaulitsin niitä vähän ohuemmiksi, jotta muoto pysyisi paremmin.

IMG_20211213_154628.jpg

14 pasteijan täytemäärään laitoin; 200 g naudan jauhelihaa, 1 pieni keltasipuli (nämä ruskistin yhdessä), keitettyä pitkää tähderiisiä noin 3 dl, juustoraastetta noin 1 dl, mausteita (suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria), tilkka kermaa ja raakaa kananmunaa. Sekoitin yhden kananmunan + tilkan vettä ja laitoin siitä osan täytteeseen ja osan jätin voitelumunaksi. Täytteessä saa olla ihan reilu maku.

Muotoilin pasteijat kolmioiksi, neliöiksi/suorakaiteen mallisikai. Liitoskohdat voitelin kananmunaseoksella ja painelin haarukalla. Liitoskohtaan ei saa tulla täytettä, niin pysyvät hyvin kiinni.

Pinnan voitelin munaseoksella ja pistin haarukalla höyryaukon. Joihinkin pasteijoihin laitoin unikonsiemeniä koristeeksi.

IMG_20211213_164439.jpg

Paitoin pasteijat 200-225 asteisessa uunissa keskitasossa kypsiksi.

IMG_20211213_165038.jpg

IMG_20211213_165129.jpg

Hyvin maistuivat nämäkin, vaan kyllä meillä tykätään enemmän kotitekoisista taikinoista tällaisissa leivonnaisissa.