Jauhemaksapihvejä ollaan lähiaikoina syöty aika usein, mutta vielä ei olle kyllästytty niihin.
Tämän aterian pihvit valmistuivat alla olevalla ohjeella.
Jauhemaksapihvit (seassa myös porkkanaa)
(minä paistoin tästä 10 kpl isoja pihvejä tavallisella paistinpannulla)
425 g kuorittua perunaa ja porkkanaa (minulla oli 150 g painava kuorittu iso porkkana ja loppumäärän laitoin kuorittua perunaa. Jos ei halua laittaa porkkanaa, niin laittaa koko määrän perunaa)
1 oikein iso keltasipuli
425 g puhdistettua jauhettua naudan maksaa (ostin palana, puhdistin ja hienonsin sauvasekoittimella, puhdistamattoman maksapalan paino oli noin 500 g)
vähän yli 1 tl suolaa
1½ - 2 tl kuivattua meiramia
ripsaus jauhettua valkopippuria
pihvien paistamiseen voita (tai margariinia)
Pihvien pinnalle paistettavaksi 2 isoa keltasipulia ja mausteeksi soijakastiketta, paprikajauhetta, mustapippuria (ja suolaa?)
Valmistaminen
Kuori raakat perunat ja porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi yhdessä kuoritun sipulin kanssa.
Sekoita jauhettuun maksaan kaikki muut ainekset. Paista pieni koepihvi ja maistele, onko suolaa ja meiramia riittävästi makuusi. (Minä lisäsin vähän suolaa, mutta me tykätäänkin aika suolaisesta ruoasta)
Kuumenna pannu (paistinpannu tai ohukaispannu), lisää pannulle rasvaa ja annostele pihvitaikina pannulle. Paista pihvit suht miedolla lämmöllä kypsiksi, jotta porkkana-perunaraaste ehtii kypsyä, eikä maksa pala. Minä paistoin pihvit kahdella tavallisella isolla paistinpannulla.
Kuori lisäkesipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi/puolirenkaiksi/ohuiksi lohkoiksi. Kuullota/freesaa sipulit keskilämmöllä voissa pannulla pehmeiksi ja vaaleanruskeiksi. Lisää sipulien sekaan mausteita ja maistele seosta.
Nosta paistetut sipulit jauhemaksapihvien päälle.
Lisänä perunamuusia, kasviksia ja pakastepuolukoista tehtyä miedosti sokeroitua puolukkasurvosta.
Kommentit