CIMG0335-normal.jpg

Rosollin tein tällä kertaa tällaisena versiona... sipulia en laittanut, enkä perunaa...vaikka monet niitäkin rosolliin käyttävät.

Rosolli

kokonaisia luomuporkkanoita vettä + suolaa keittämiseen

säilykepunajuuria

maustekurkkuja

1 iso omena

Keitä kokonaiset porkkanat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna porkkanoiden jäähtyä. Kuori porkkanat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Lisää niiden sekaan suurin piirtein saman verran suolakurkkukuutioita ja säilykepunajuurikuutioita sekä kuorittu omena pieninä kuutioina. Maistele tarvitaanko esim ripsaus suolaa...minä en laittanut, sillä laitoin maustekurkkua hieman reilummin.

Perinteisesti rosollin kastike syntyy joko löysästä kermavaahdosta tai kermaviilistä tai niiden yhdistelmästä maustaen etikalla (ihan sillä kirkkaalla säilöntäetikalla), sokerilla, suolallla, jauhetulla valkopippurilla ja säilykepunajuurien liemellä.... minä en tee kotosalla kastiketta, koska sitä ei kumpainenkaan syöjä kaipaa.

CIMG0334-normal.jpg

Kuvassa näkyvä pieni kipollinen on valmistettu seuraavilla aineksilla...jotain tuorejuustoa olisin seokseen laittanut, vaan se jäi kauppaan....mutta hyvää oli tällaisenaankin.

Helppo kylmäsavulohiherkku

100 g kylmäsavulohiviipaleita

noin ½ prk creme fraichea ( = noin 1 dl... määrä riippuu siitäkin miten kalaisaa tällaisen haluaa olevan)

½ pientä keltasipulia

sitruunapippuria

pikkasen suolaa

kuivattua tilliä

sitruunan mehua

Leikkaa kala saksilla ihan pieneksi silpuksi. Hienonna sipuli oikein pieneksi. Sekoita kaikki ainekset. Tarkista makumieleiseksesi. Tarjoa kalalautasella perunan tai leivän kera tai vaikka makean limpun/saaristolaisleivän päällä.

CIMG0329-normal.jpg

Tällä minä saankin herkutella ihan yksin, kanssasyöjäni ei tätä edes maista...

Näiden ohjeiden ja kuvien myötä

MIMMIN KEITTIÖ TOIVOTTAA KAIKILLE LUKIJOILLEEN MUHEVAN MAUKASTA JOULUN AIKAA.