IMG_20230325_195834~2.jpg

Vohveleita, pannukakkuja ja lättyjä ollaan kahvileiväksi tehty talven aikana useinkin. Helppoja, nopeita tehdä ja aineksia yleensä aina kotona, siksi varmaankin usein turvaudutaan näihin. Kuvan vohvelit tehtiin alla olevalla ohjeella. Lisänä lakkoja ja vaniljajätskiä.

Vohvelit

(12 kpl)

3 isoa kananmunaa

6 dl täysmaitoa

4½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 hieman kukkura tl suolaa

2 rkl sokeria

4 rkl rasvasulaa

lisäksi tarvitaan paistamisessa muutama rkl öljyä

Valmistaminen

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.

Lisää maito, suola, sokeri ja rasvasula.

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.

Vatkaa jauhoseos maitoseoksen joukkoon esim. pallovatkaimella.

Anna taikinan turvota 10 minuuttia.

Kuumenna vohvelipannu/rauta, öljyä kevyesti pannun molemmat puolet, annostele taikinaa kauhallinen keskelle pannun alaosaa. Paista vohvelit kauniin ruskeiksi. Nämä vohvelit jäävät pehmeiksi. Nosta vohveli pois, öljyä pannu ja laita uusi vohveli paistumaan jne.

Tarjoa vohvelit lämpiminä hillon/marjojen kanssa. Lisänä voi vielä tarjota kermavaahtoa tai jäätelöä.

IMG_20230325_194138~2.jpg

Jospa ilmat lämpeneisi, niin pääsis ulos paistamaan vohveleita ja lättyjä.