IMG_20210424_120328.jpg

Pitkästä aikaa pääsin tekemään täytekakkua. Niitä on aina mukava tehä, oispa vaan syöjiä.

Lakkakermatäytekakussa on 5 munan pohja (tehty 0,7 ohjeella, osa jauhoista perunajauhoja)

IMG_20210423_124950.jpg

Täytteenä on kahdessa kerroksessa paljon todella hyviä lakkoja (valutettu ja kevyesti spokeroitu) ja lisänä kinuskista kermavaahtoa ja toisessa välissä vaniljaista rahkakermaseosta. Kostustusliemenä lakoista valunutta mehua + tilkka vettä + sitruunanmehua + sokeria.

IMG_20210423_130032.jpg

Kakun päällä on vatkattu vaniljalla ja sokerilla maustettu vispikerma. Alareunassa on kinuskilla maustetua kermavaantoa. Kaiken kaikkiaan kakkuun meni kermaa lähes 8 dl, kinuskikastiketta 1 pieni prk (käytin siis ihan kaupasta valmiina ostettua kastiketta). Lakkoja käytin lähes 3 isoa pakasterasiallista. Tämän näköisenä kakku meni tekeytymään jääkaappiin yöksi.

IMG_20210424_114558.jpg

IMG_20210424_120436.jpg

Koristelukeksit ovat kaupasta ostettuja. Nuo pysyvät tarvittaessa pidempäänkin hyvinä kakun päällä, kun ovat kauttaaltaan suklaalla päällystettyjä.

IMG_20210424_120405.jpg

Koristelulakkojen päälle en halunnut laittaa kiillettä, vaikkakin se kiiltoa olisikin marjoihin tuonut. Vähemmälläkin lakkamäärällä saa hyvän kakun aikaiseksi.