IMG_20210412_171515.jpg

Tämä vatkattu luumupuuro tehdään nimenomaan kuivatuista luumuista. Joululta oli kaappiin jäänyt kuivattuja luumuja parikin pussillista. Toinen niistä päätyi vatkattuun puuroon ja toinen makeaan piirakkaan. Minulla mannasuurimot olivat jotain hyvin kuituisia ja tummia, siksi puurossa näkyy värieroja. Ja niitä joutuu laittamaan enemmän mitä ihan perus mannasuurimoita. Toki myös omat makum,ieltymykset vaikuttavat. Me ei tykäötä ihan höttöisestä, pelkästä "ilmapuurosta."

Vatkattu luumupuuro

1 litra vettä

200 g kuivattuja luumuja

sokeria oman maun mukaan (aluksi vain ½ dl)

ripsaus suolaa

1½ - 2 dl mannasuurimoita (jos tummempia, kannattaa laittaa isompi määrä)

(vaniljasokeria ? sitruunaisuutta? en tällä kertaa laittanut)

Laita vesi, luumut,sokeri ja suola kattilaan ja anna kiehua, kunnes luumu soseutuu. Jos seoksen haluaa ihan tasaiseksi, sen voisi soseuttaa sauvasekoittimella. Minä en soseuttanut. Ripottele mannasuurimot kuiviltaan kiehuvaan seokseen pallo/kierrevatkaimella vatkaten. Sekoita pohjaa myöten, kunnes seos kiehuu. Hauduta puuroa noin 10 minuuttia välillä pohjaa myöten sekoittaen. Tarkista maku mieleiseksi ja lisää sokeria, suolaa (minä lisäsin toisenkin ison ripsauksen) ja vaniljasokeria ? (Jotkut laittavat pienen voinokareenkin tällaiseen kuumaan puuroon maustamisvaiheessa , vaan minä en ole moiseen tottunut) Ja uusi maistelu. Jäähdytä puuro. Vatkaa puuro kuohkeaksi. Jos valmis puuro tuntuu liian paksulta, voi vatkaamisvaiheessa vielä lisätä lorauksen vettä (luumun makua kyllä piisaa). Säilytä puuro kylmässä, jos sitä ei syödä heti.

IMG_20210412_171439.jpg

IMG_20210412_171658.jpg

Maidolla vai ilman?

IMG_20210412_171606.jpg

Minusta vatkatun luumupuuron maku vain syveni/voimistui/parani, kun puuron säilytti kylmässä seuraavaan päivään.

Puuroon passaisi myös oikein hyvin pieni loraus sitruunamehua antamaan lisämakua.-