IMG_20210522_201053.jpg

Lättyjä/ohukaisia/räiskäleitä teki mieli, joten miehet iltalenkille ja minä lättyjen tekoon. Taikinassa on taasen puolet ohrajauhoja, eikä yhtään sokeria tai taikinaan lisättyä rasvaa. Paistoin ihan tavallisia isoja lättyjä kahdella isolla paistinpannulla, joten nopsaan nämä paistoi.

Taikina tehty näillä suhteilla: 8 dl täysmaitoa + 3 kananmunaa + reilu tl suolaa + 2 dl ohrajauhoja + 2 dl vehnäjauhoja. Tästä määrästä taikinaa paistaa noin 15 kpl isoja ohuita lättyjä.

Suolaisten lättyjen täytteen pohjana käytin toisesta ruoasta jääneen ruskistetun jauhelihanöttösen noin 100 g.

Suolaisten lettujen täytteeseen laitoin ruskistettua jauhelihaa (noin 100 g) + ruskistettua pekonia (150 g) + keitettyä riisiä (noin 2 dl) + freesattua sipulia (1 kpl) + paseerattua tomaattia (noin 1 dl) + minipaprikoita 2 pientä kpl + mausteeksi valkosipulia, suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria ja hienonnettua persiljaa -> täyte riitti reilusti laitettuna 5 isoon lättyyn.

IMG_20210522_184526.jpg

Minkä mallisiksi letut täyttää, voi jokainen päättää itse. Minä vaan rullaan useinmiten, vaan nyt tein paketin.

IMG_20210522_201102.jpg

Täytettyjen lättyjen pinnalle raastoin goudajuustoa. Lätyt menivät 225 asteiseen uuniin gratinoitumaan kunnes juusto suli ja väriäkin juusto vois saaha pintaansa.

IMG_20210522_200929.jpg

Pintaansa lätyt saivat vielä hienonnettua paprikaa, persiljaa ja sipulin vihreitä varsia. Ja sitten vaan syömään.

IMG_20210522_202726.jpg

Makeana versiona syötiin lätyt ihan vaan kermavaahdon, hillon ja lakkojen siivittämänä.

Kyllä jaksoi katsoa euroviisuja.