Savulohipiirakka
Pohja:
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
100 g rasvaa
1 dl vettä
Täyte:
250 g perattua lämminsavulohta ( perkaamatonta oli 400 g)
5 cm pätkä purjoa hienonnettuna
3 dl juustoraastetta
3 dl kermaviiliä + ½ dl maitoa
3 munaa
½ tl aromat-seosta
½ tl suolaa ( laitoin vähän enemmän, mutta tämäkin piisaa....)
2 tl kuivattua ruohosipulia
1 tl kuivattua tilliä
1/4 tl sitruunapippuria
1/4 tl currya
Valmistaminen:
Nypi pohjaan tuleva rasva + jauhot + perunasosejauhe ryynimäiseksi seoksesksi sormin ja lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele voideltuun piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille.Levitä perattu savukala pohjan päälle. Ripottele purjo kalan päälle ja sitten juustoraaste. Sekoita kermaviili + maito + munat + mausteet ja maistele seosta. Kaada seos vuokaan ja painele paistinlastalla niin että juustoraaste kostuu joka kohdasta. Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla n. 175 asteisessa uunissa 40-50 min. (Jos esipaistat pohjaa 10 min, silloin piirakalle riittää lyhyempi paistoaika.) Tarkkaile kypsymisajan loppupuoella, ettei piirakka tummu liikaa pinnalta.
Kommentit