IMG_20220401_124624.jpg

Eräänä aamuna anivarhain laitoin tällaisen lihapadan hautumaan uuniin. Lihana on karjalanpaistilihoja, koska pakastimessa oli pakkaus. Makua pehmentämään laitoin pippurikermaa kypsentämisen loppupuolella. me kanssasyöjän kanssa sylötiin tästä kahdesti, kun jatkoin hieman tähderuokaa kts viimeinen kuva.

Lihapata karjalanpaistilihoista (kermainen lihapata)

700 g karjalanpaistilihoja

rasvaa lihojen ruskistamiseen

2 keltasipulia

5 dl vettä (tarvittaessa lisää kypsymisen aikana)

1 tl soijakastiketta

1 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

(lopussa lisäsin vielä mustapippuria rouheena)

__________________

2 isoa porkkanaa

__________________

pippurikermaa (noin 1½ dl)

kokonaisia herkkusieniä (1 pieni prk)

 

Valmistaminen

Ruskista (pienemmiksi paloiksi leikatut) lihat kahdessa erässä oikein kuumalla paistinpannulla ja siirrä laakeaan uunivuokaan. Lisää kuuman liha päälle mausteet, sipuli isoina paloina ja vesi.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 1 tunti (minulla oli ilman foliota)

Lisää sitten kuoritut paloitellut porkkanat ja jatka kypsentämistä folion alla noin 1½ - 2 tuntia. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen. Lisää tarvittaessa vettä.

Kun liha alkaa olla halutun mureaa, lisää pippurikermaa ja herkkusienet ja anna olla ruoan vielä uunissa noin ½ tuntia ilman foliota.

Tarkista ruoan maku ja liemen riittävyys. Minä lisäsin vähän mustapippuria myllystä.

Tarjos perunamuusin/keitetttyjen perunoiden kanssa.

original_d93cbc74-ef84-4576-a5ef-cd1acb6

IMG_20220401_095821.jpgoriginal_f8cee631-d519-47be-a733-613fdddIMG_20220401_122401.jpg

IMG_20220401_124604.jpg

IMG_20220404_124824.jpg

Loppu lihapata muuntui toiselle aterialle perunoiden kanssa syötäväksi kastikkeeksi, kun lisäsin lihapadan sekaan lientä, ruskeaa maizenasuurusta, maustekurkkua ja mausteita.