CIMG1405-001.jpg

Nykyisin paistan usein broilerin koipireisipaloja uunissa hauduttaen kypsiksi ja teen niistä erilaisia ruokia. Nämä lihat ovat melkeimpä ainoita, mitä meillä käytetään valmiiksi maustettuina. Jos lihat ovat maustamattomia (miksiköhän niitä on kaupassa niin harvoin?), saa Davekin oman osansa lihoista.

Ihan en viilokki nimitystä kastikkeesta rohkene käyttää, kun ei ole perinteisen viilokin tapaan maustettu (lue, on siis currya ja paprikajauhetta kastikkeessa) ja lihoina uunissa haudutettuja broilerin koipireisiä, eikä keitettyä kanaa.

 

CIMG1400.jpg

Olkoompa soosin nimi mikä vaan, meillä tästä tykätään.

Suurinpiirtein näin valmistui oikein lihaisa kastike kolmesta broilerin koipireidestä. Halusin pitää kastikkeen oikein simppelinä, kuin kanssasyöjä aina välillä toivoo yksinkertaista ruokaa. Hmmm...ei kait meillä muuta olekkaan.

Minä käytin nesteeksi kastikkeeseen maitoa, vettä ja lorauksen kermaa, vaan ihan hyvin voisi käyttää kanalientä ja laitta lorauksen kermaa tai mieleistä sulatejuustoa.

Broilerikastike koipireisilihoista

3 kpl broilerin koipireisipaloja (maustettua)

Kastike:

voita  (noin 40 g)

currya (aluksi 1 tl)

paprikajauhetta (½ tl aluksi)

vehnäjauhoja (noin 5 rkl)

maitoa (2 -3 dl )

vettä (2 dl )

ruokakermaa (1 dl )

½ kanaliemikuutiota

suolaa

sitruunapippuria

sitruunamehua

ripsaus sokeria

Valmistaminen

Kypsennä lihoja 200-225 asteisessa uunissa vähintään tunti. Minulla olivat vartin päälle.

Jäähdytä lihat ja puhdista ne. Leikkaa isot palat tarvittaessa pienemmiksi.

Valmista kastike rasvasuurustuksella. Eli sulata rasva kattilan pohjalla, lisää curry ja paprikajauhe ja anna niiden olla miedolla lämmöllä pari minuuttia, niin maut tulevat paremmin esille. Lisää jauhot ja sekoita. Älä ruskista. Lisää nesteet kylminä kattilaan ja sekoittele kunnes kastike kiehuu. Mausta kastike ja maistele. Kastikkeessa saa olla makuja ihan reilusti. Lisää lihat kuumenemaan kastikkeeseen. Sekoittele varovaisesti, etteivät lihat muusaannu. Anna hautua noin 10 minuuttia. Tarkista vielä kastikeen sakeus ja maku.

CIMG1401.jpg

Lisäkkeenä syötiin keitettyö riisiä ja salaattia.

CIMG1397.jpg

Salaatti syötiin taasen ihan ilman kastiketta.  Rouhittua mustapippuria reilusti vaan päälle ja ripsaus suolaa.