Helpolla ruokaa isommallekkin porukalle. Minä tein vaan pienen perheen annoksen, joten kypsensin murekkeen ja kasvislisäkkeen samassa vuoassa.

Täytetty lihamureke

400 g jauhelihaa

2 dl maitoa (tai vettä)

3/4 dl korppujauhoja

1 muna

1 sipuli hienonnettuna (tai 1 dl pakastesipulikuutioita)

suolaa

paprikajauhetta

mustapippurirouhetta

2 pientä valkosipulin kynttä raastettuna

Täytteeksi n. 70 g Koskenlaskijajuustoa (tai muuta juustoa esim raasteena) ja 2 ananaskiekkoa paloina

 

Sekoita ensin korppujauho ja neste ja lisää sitten seokseen kaikkki muut ainekset. Kypsennä pieni nokare mikrossa tarkistaaksesi mausteet mieleiseksesi. Taputtele murekemassa öljytyn leivinpapaerin päälle suorakaiteen malliseksi levyksi ja levitä sille täytteet. Rullaa kääröksi papaerin avulla. Siirrä uunivuokaan ja kypsennä n. 200 asteisessa uunissa n. 40 min. Tarkista kypsyys murekkeen keskeltä.... eli kun väri on muuttunut harmaaaksi on mureke kypsää.

 

Isommankin murekerullan kääräisee helposti leivinpaperin avulla. Pikasen ruokaöljyä leivinpaperille ennen murekemassan taputtelua sille, niin helpolla pelittää....

 

Minä laitoin kasvikset kypsymään samaan vuokaan. Kulhoon tilkka öljyä  ja sekaan luomuporkkanaa paloiteltuna, kuorittuja perunoita lohkoina, sipulia lohkoina, valkosipulia viipaleina, suolaa ja mustapippurirouhetta. Pyöräytys ja kaadetaan kypsymään yhdessä murekkeen kanssa uunivuokaan.

 

Tykättiin...