Siitä asti kun näin ekan kerran täällä nämä kakut, on mieleni tehnyt kokeilla jonkinlaista versiota Unikkotäytekakusta....  

images?q=tbn:ANd9GcQEY_C3EEwazX46_bz7vw7

 
Pyöreässä kakussa on tavallinen 6 munan sokerikakkupohja paistettuna 4 litran vuoassa.
Tarjottimella oleva neliskanttinen kakku on koottu kahdesta 5 munan perunajauhoilla tehdystä käärötorttulevystä. Eli siitä haluttiin gluteeniton ja laktoositon kakku.
images?q=tbn:ANd9GcSDHuwAlkp55mb5ercRJOA
 
 
 
Kostutusliemenä on jälleen sprite terästetty vielä sitruunamehulla.
 
Kumpaisessakin kakussa on samanlaiset täytteet.
Alempi täyte: säilykepersikkaa hienonnettuna ( käytin 2 kpl 820/470 g purkillisia) ja päällä vaniljalla ja sokerilla maustettua vispikermavaahtoa ( 4 dl kermaa)
Ylempi täyte: säilykeaprikoosia ( 2 pientä prk) + aprikoosimarmeladia ( 300 g) sekaisin ja sen päällä suklaamousse.
 
Kakun pinnalla on kosteuseristeenä/tarttumapintana  sokeri/rasvakreemi
 
 
Kakun reunoilla on ohut vispikermakerros ja sen päällä pursotukset ( kermaa meni 1 litra yhteensä)
Pintakerros on Dr.Oetkerin valkoista sokerimassaa ( 2.40 e 250 g pkt). Neliskanttiseen kakkuun riitti just 1 pakkaus pohjaksi kukkien alle. Pyöreään meni vajaa paketti.
Kukat on tehty valkoisesta sokerimassasta värjäämällä punaisella, oranssilla ja mustalla geelivärillä. Mustassa on lisäksi tummaa kaakaojauhetta. Punainen on leikattu paperimuotin avulla, oranssi on tupperin pikkuleipämuotilla tehty ja musta ihan vaan käsin.
 
images?q=tbn:ANd9GcSvKdlyq6-cmwWKjnQbG8z         images?q=tbn:ANd9GcRbmHDBVmEG9yRSSkEr5Oz
 
Kakun kokoisen paperin päälle yritin sommitella kukkia sopivaan asentoon....
 
Sokerimassa kaulitaan ohueksi levyksi, kukat päälle ja sitten varovainen kaulitseminen, jotta kukat tarttuu kiinni.... juupa, juu, niinhän sen pitäisi tapahtua .... vaan aina ei kaikki mene suunnitelmien mukaan.
Pyöreän kakun päällyksen sain ihan yksin nostettua kakun päälle suht koht kunnialla.  Vaan tämä isompi olikin hankalampi tapaus, eikä siitä kovin siistiä tullutkaan vaikka apukäsiäkin kävin herättelemässä .... tuo sokerimassa tuntui jotenkin niin kauhian pehmeältä  ja värjätyt kukkaset pääsivät hieman kuivahtamaan ( olivat kyllä muovilla peitettyinä).... joten eihän ne sitten enää tarttuneet alustaan. No, jotenkin levy saatiin hivautettua kreemin päälle....
Saksilla on kätevää leikata reunan yli menevää kuorrutemassaa pois.... tässäkin kakussa vaikka kuinka mittailin ja yritin huomioida kukkien kaulitsemisessa tulevan pohjan suurenemisen, oli poisleikattavaa pikkasen
.
images?q=tbn:ANd9GcR_ZRGt-2MPz1ky3ahlwKR
 
Kakkujen alareunaan "roiskin" vielä punaisella jauhevärillä värjättyjä kookoshiutaleita... tiedä sitten olisko kannattanut jättää pois.... valkoinen kermapursotus vaan tuntui niin runsaalta, että jotenkin sitä piti katkaista. Eipä niitä enää poiskaan saanut
images?q=tbn:ANd9GcRDEweYs3AYV4OHJckBkd5
 
 
Tässäpä vielä kreemin ja suklaamoussen ohjeet...niitä ei taida minulla blogissa aikaisemmissa postaukseissa ollakkaan....
 
 
Kreemi ( sokeri/rasva-)
 
125 g margariinia tai voita
1 tl vaniljasokeria
 n. 4 dl tomusokeria 
1 rkl vettä tai maitoa
( väriä tai kaakaojauhetta)
 
Vaahdota rasva ja lisää siihen muut ainekset ja jatka vielä vaahdottamista -> pehmeä, kuohkea seos.
Halutessaan kreemin voi värjätä makuun sopivaksi tai tomusokerin tilalla voi käyttää makutomusokereita. Kreemiä voi myös maustaa esim. sitruunan tai appelsiinin kuoriraasteella tai mieleisellä aromilla.
Mikäli kreemi tuntuu liian "tönköltä" levittää kakun pinnalle, käytä sitä ihan muutama sekuntti mikrossa... varo, ettei sula liikaa.
 
Ohje riittää yhden keskikokoisen koko kakun päälle + reunoille. Minä tein kreemiä tuplasatsin näihin kahteen kakkuun ja kreemiä jäin hieman, vaan kyllä sille käyttöä on....
 
  
Suklaamousse/suklaatäyte
 
2 - 2½ dl vatkautuvaa kermaa (käytin vispikermaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g tummaa/maito suklaata ( käytin Brunbergin tummaa )
 
Sulata suklaa lautasella mikroaaltouunissa sulaksi.... sekoittele välillä ja vahtaa, ettei kuumene liikaa ja kokkaroidu. Jäähdytä suklaa haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto eri kulhossa tasaiseksi ja yhdistä juustoon suklaa vatkaten. Lisää viimeisenä kermavaahto.
 
Tätäkin tein tuplasatsin noihin kahteen kakkuun ja sitä tuli paksu kerros kumpaankin yhteen väliinja n. 1 dl jätin maisteluvaraksi
 
Tämä täyte jämähtää äkkiä paksuksi, joten kaikki muu on syytä olla kakkua varten valmiina, jotta tämän pääsee levittämään heti kakkuun.
 
images?q=tbn:ANd9GcQlZ554AkpQhGnlT9AI4kT
 

 Näitä kakkuja oli kiva tehdä ja ensi kerralla on taas viisaampi muutamien asioiden suhteen.