Jääkaappiin jäi pääsiäisen pyhiltä mämmiä pikkasen ja kun se ei enää tullut sellaisenaan syötyä, tekaisin eilen jälkkäriksi mämmirahkaa. Mämmijäätelö oli toinen vaihtoehto mitä harkitsin, mutta sen kokeilu jäi tuonnemmaksi.
Mämmirahkaan laitoin; 2 dl vispikermaa -> vaahdotettuna, 250 g prk maustamatonta rahkaa, noin 250 g mämmiä, kirpakkuutta/terävyyttä antamaan sitruunannehua pari rkl, pieni loraus maitoa löysyttämään seosta, ripsaus sokeria. Maistella kannattaa ja lisäillä makeutta oman maun mukaiseksi. Minä hienonsin loput pääsiäiskarkit koristeeksi.
Ohjeella tulee 4 isohkoa annosta tai 5 pienempää.
Tässä koko määrä. Meillä syödään silloin tällöin jälkiruokia, mutta annokset ovat pieniä. Tuosta pienestä mämmirahkamäärästä riitti muillekkin mitä meille.
Kommentit