Tämän omenapiirakkaohjeen otin Maasikas-blogista.... kiitos.
Kartanon rouvan omenapiirakka
200 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl sokeria
2 munaa
1½ dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Pinnalle
3 isoa omenaa
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat voimakkaasti seosta vatkaten. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina voideltuun piirakkavuokaan. (halkaisija 24cm) ja taputtele se tasaiseksi pohjaksi. Kuori omenat ja lohko ne ja lado pohjataikinan päälle. Ripottele kaneli-sokeriseos omenoiden päälle. Paista piirakka uunin keskitasolla n. 200 asteisessa uunissa 20-25 min.... kokeile kypsyys tikulla piirakan keskeltä. Kuiva tikku = kypsä piiras.
Kartanon rouvan omenapiirakka on hyvää pehmoista paistosmaista piirakkaa. Runsaan perunajauhon takia piirakka on helposti murtuvaa, joten siistien palasten leikkaaminen on hieman haasteellista. Lisukkeeksi piirakalle passaa jätski tai vaniljakastike, kuten meillä.... niin aina vaan paranee...
Kommentit