IMG_20221222_170912.jpg

Alkuiltakahveille tein meille suolaiset pienet syötävät torttutaikinasta. Yhdessä pitkossa on ihan normimäärä torttutaikinaa (Myllyn paras voinen torttutaikina)

IMG_20221222_152521.jpg

Kaulitsin taikinaneliöitä ohuemmiksi. Täytteenä chili-paprikatuorejuustoa, pippurikinkkua ja polarjuustoa. Jokainen voi valita täytteen mieletymysten ja kaappiensa sisällön mukaan. Tästä mallista näkee sellaistakin versiota missä päät taitetaan ensin keskustaa kohden (eli oikelta ja vasemmalta molemmista päistä leikataan suirot pois), vaan minä teen tällä vanhalla mallilla, niin ei tuu yhtään hukkapaloja päistä. Lopetuskohtaan voi halutessaan tökätä hammastikun, niin pysyy varmemmin kiinni.

IMG_20221222_170900~2.jpg

Hyvin nämä maistuivat kahvin kanssa vastapaistettuina, vaikken näihin mitään koristeluja nyt laittanutkaan. Juustoraastetta meinasin laittaa pinnalle, vaan jätin kuitenkin laittamatta. Voidella (kananmunaseoksella) en nykysellään tykkää mitään torttutaikinasta tehtäviä.