IMG_20211210_175810.jpg

Perjantaina siivousten lomassa rupes tekemään mieli rusinapitkoa iltakahveille, joten tekaisin pienen pullataikinan ja siitä 4 pitkoa.

Pullataikina

(4 pitkoa, mitkä mahtuvat paistumaan 50 cm uunin pelleille)

6 dl nestettä (3 dl täysmaitoa ja 3 dl vettä)

noin 150 g rusinoita

50 g tuorehiivaa

2 tl suolaa

2 kukkuraa dl sokeria

1 kananmuna

1½ rkl kardemummaa

150 g pehmeää voita

vehnäjauhoja

-> ihan normi (hieman napakka) pitkään (kone vaivas 10 minuuttia) vaivattu pullataikina

IMG_20211210_163542.jpg

Taikinan noin 20 minuutin lepuutuksen jälkeen hieroin pitkot pelleille (mulla 2 leivinpaperia päällekkäin) ja laitoin kohoamaan liinalla ja muovilla päällystettynä lämpimän uunin päälle. Saivat kohota ihan rauhassa. Välillä kävin kattomassa (noin ½ tunin päästä), eivätkä olleet vielä riittävän hyvin kohonneita. Pitkojen voitelu kananmuna (+tilkka vettä) seoksella hyvin säikeiden myötäisesti ja koristeet pintaan. Ennen voitelua painelin muutamia rusinoita taikinan sisälle. Pitkojen paistolämmön sanotaan olenvan 175-200 astetta monestakin asiasta riippuen. Meijän uunissa pitkoille saa olla lämpötila vain noin 175 astetta....joskus nostan lopussa ihan vähän korkeammaksi lämpöä. Pitkot paistuivat 25 min pelti kerrallaan.

IMG_20211210_170824.jpg

Mulla on 2 leivinpaperia pellillä päällekkäin, että pitkot saap olla koko paiston ajan toiseksi alimmalla tasolla (meidän uunissa on 4 tasoa)

IMG_20211210_194751.jpg

Rusinapullaa tuli syötyä illan aikana ihan liian monta palasta.