CIMG4019.jpg

Porsaan leikkeet, porkkana-perunasosetta ja salaattia. Aika tuhti ateria, mutta sallittakoon tällainenkin aina silloin tällöin.

Porsaanleikkeisiin käytin nuijittuja ulkofileen viipaleita. Nuijin ne muovin läpi aika ohuiksi. Tykkään sipaista leikkeen toiselle puolelle sinappia antamaan lisämakua. Leivityksessä käytin kananmunaa ja korppujauho-vehnäjauho-mausteseosta (suola, paprikajauho, pippuri). Leikkeet paistoin voi-öljyseoksessa noin 3 min/puoli ja olivat oikein mureita. Kauhean kuumaa lämpöä ei kannata käyttää, ettei leivityspinta tummu liikaa.

CIMG3980.jpg

Sipulia ja jotain, oli ajatus salaatista ja kun en kerta osannut päättää, päätyi salaattin appelsiinia, tomaattia ja kurkkua keltasipulin lisäksi. Pinnalla mustapippuria, tummaa balsamicoa, ripsaus suolaa ja sokeria. Salaatti tekeytyi kylmässä puolisen tuntia ja sitten lisäsin vielä päälle friseesalaattia.

CIMG4000.jpg

CIMG4007.jpg

Porkkana-perunasoseessa on noiden kahden aineksen lisäksi loraus ruokakerma ja mausteena ihan vaan suola ja ripsaus sipulijauhetta. Tykkään jättää vääräoppisesti porkkanat hieman rouheammaksi, mutta jos tykkää ihan oikeaoppisesta soseesta, sitten soseuttaa porkkanankin ihan soseeksi ja paseeraa vaikka sen vielä siivilän läpi.