Kaapissa on odottanut kaupasta ostettu lemon curd purkillinen jotain järkevää käyttöä..... jostain kumman syystä kotitekoinen sitruunatahna tulee aina käytettyä heti. Mitään monimutkaista en viitsinyt ruvetä lemon curdista säveltämään, vaan käytin sen ihan vaan käärötortun täytteeksi vaniljarahkan kaverina.

1248126391_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Käärötortussa on ihan tavallinen vaalea käärötorttupohja, tehtynä vaikkapa suhteilla

4 munaa, 1½ dl sokeria, 1 dl vehnäjauhoja, ½ dl perunajauhoja, 1 tl leivinjauhetta -> Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vahdoksi. Lisätään keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi ja sekoitetaan tasaiseksi. Pohja paistetaan (voidellun)leivinpaperin pällä 200 asteessa 7-10 min. Pohja kumotaan sokeroidun leivinpaperin tai leivinliinan päälle ja jäähdytetään. Täytteeksi levitetään ohut kerros lemon curdia ( käytin purkillisen) ja vaniljarahkaa (laitoin 1½ prk) ja sitten vaan rullataan käärötortuksi. Muutaman tunnin kun malttaa antaa käärötortun tekeytyä jääkaapissa, niin se  mehevöityy....