Viime viikonloppuna ollessamme kyläreissulla, halusi siskoni tehdä iltasyönniksi pitsaa. Normi hiivataikinaa hää haikaili, vaan minä ylipuhuin tähän nopeatekoiseen leivinjauhepohjaan...ja minä sen kyllä teinkin. Kaikkihan tästä pohjasta eivät tykkää, vaan minusta tämä on ihan käyttökelpoinen. Suolamäärää olen vähentänyt puoleen alkuperäisestä ja minusta sekin on riittävästi...ainakin suolaisten päällysten kanssa.

CIMG6748-002-normal.jpg

Pitsapohja, kohotusaineena leivinjauhe

(pellillinen)

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa (alkuperäisessä ohjeessa on 1 tl, mikä on minusta ihan liikaa)

2 rkl öljyä

2 dl maitoa

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seokseen öljy ja maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaulitse taikina pöydällä (vehnäjauhoja apuna) ja nosta pellille (leivinpaperin päälle). Täytä pitsa haluamillasi täytteillä ja paista n. 220 asteessa n. 15 min. Varo ettei tule liian kuivaa kapukkaa eikä kärvähdäkkään, pohjakin ruskistuu yllättävän nopeasti kun nesteenä on maito.

 

CIMG6750-normal.jpg

Meidän pellilliseen pitsaan laitettiin 1 pienestä (70 g) tomaattipyreestä vedellä + mausteilla muokattu kastike, paistettu sipuli + herkkusieniä pienittynä, pala (350 g) savukinkkua pieninä kuutioina, ananasta 1 pieni prk, 3-4 tomaattia viipaleina, aurajuustoa, punaista emmentalraastetta pieni pss. Oli maukasta ja mehevää pitsaa