Tällä ohjeella tein ekan kerran raparperipiirakkaa.
Alkuperäinen ohje on Myllärin sivustolta. Sokerimäärää pienensin ja lisäsin taikinaan kardemummaa. Meille piirakassa riitti makeus, vaan makean persot voivat laittaa koko määrän. Muuten tein ohjeen mukaan.
Ohjeella tulee pellillinen piirakkaa, minulla pellin koko 34x37 cm.
Raparperi-murupiirakka
Pohja: |
|
4 |
kananmunaa |
3 dl |
sokeria (alkuperäinen määrä 4 dl) |
2 dl |
maitoa |
100 g |
sulatettua voita |
1 dl |
rypsiöljyä |
7 dl |
vehnäjauhoja |
4 tl |
leivinjauhetta |
|
(kardemummaa, laitoin 1½ tl + ripsauksen suolaa, kuten kaikkiin makeisiin piirakoihin) |
|
|
Täyte: |
|
1 l |
raparperinpaloja (/vähempikin piisaa?) |
3/4 dl |
vehnäjauhoja |
0,5 dl |
sokeria |
2 tl |
vaniljasokeria |
50 g |
voita |
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito ja rasvat. Vatkaa hyvin. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan lyhyesti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä raparperipalat tasaisesti pohjan päälle. Valmista muruseos: mittaa ainekset kulhoon ja nypi käsin murumaiseksi. Ripottele seos raparperipalojen päälle. Paista (vähän alle) 200°C n. 25-30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä ja mieleisen värinen.
Muruseosta näyttäs olevan vähän, vaan oli määrä valmiissa ihan ok. Minulla on pellillä 2 leivinpaperia päällekkäin.
Vaikka muna-sokeri pitikin vaahdottaa, tekee tälläkin ohjeella piirakan nopsaan. Taatusti teen tällä ohjeella muunkin makuisia piirakoita.
Kommentit