IMG_20210616_220650.jpg

Tällä ohjeella tein ekan kerran raparperipiirakkaa.

Alkuperäinen ohje on Myllärin sivustolta. Sokerimäärää pienensin ja lisäsin taikinaan kardemummaa. Meille piirakassa riitti makeus, vaan makean persot voivat laittaa koko määrän. Muuten tein ohjeen mukaan.

Ohjeella tulee pellillinen piirakkaa, minulla pellin koko 34x37 cm.

Raparperi-murupiirakka

Pohja:

 

4

kananmunaa

3 dl

sokeria (alkuperäinen määrä 4 dl)

2 dl

maitoa

100 g

sulatettua voita

1 dl

rypsiöljyä

7 dl

vehnäjauhoja

4 tl

leivinjauhetta

 

(kardemummaa, laitoin 1½ tl + ripsauksen suolaa, kuten kaikkiin makeisiin piirakoihin)

 

 

Täyte:

 

1 l

raparperinpaloja (/vähempikin piisaa?)

3/4 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

sokeria

2 tl

vaniljasokeria

50 g

voita

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito ja rasvat. Vatkaa hyvin. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan lyhyesti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.  Levitä raparperipalat tasaisesti pohjan päälle. Valmista muruseos: mittaa ainekset kulhoon ja nypi käsin murumaiseksi. Ripottele seos raparperipalojen päälle. Paista (vähän alle) 200°C n. 25-30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä ja mieleisen värinen.

IMG_20210616_195425.jpg

Muruseosta näyttäs olevan vähän, vaan oli määrä valmiissa ihan ok. Minulla on pellillä 2 leivinpaperia päällekkäin.

IMG_20210616_220436.jpg

IMG_20210616_221025.jpg

Vaikka muna-sokeri pitikin vaahdottaa, tekee tälläkin ohjeella piirakan nopsaan. Taatusti teen tällä ohjeella muunkin makuisia piirakoita.