IMG_20210316_130111.jpg

Kanssasyöjän toiveesta tein jokunen aika sitten nakkiperunasoselaatikkoa. Tavallista toivottiin, vaan tein tällaisen vähän värikkäämmän version.

IMG_20210316_104842.jpg

Nakki-perunasoselaatikko

valmista maustettua perunasosetta noin 900 g (saa olla hieman löysempää mitä lisäkeperunamuusi, jos on turhan jämäkkää, löysytä maitolorauksella)

1 pieni pkt nakkeja (400 g)

1 iso keltasipuli hienonnettuna

10 cm pätkä purjoa hienonnettuna

paprikajauhetta ( laitoin reilun ½ tl)

(chiliä oman maun mukaan)

suolaa? muusin suolaisuudesta riippuen

mustapippuria myllystä muutamia kierroksia (laitoin 6-7)

1 iso kananmuna

2 kpl minisuippopaprikaa pieninä kuutioina

Pinnalle tomaattiviipaleita (minulla pikkutomaatteja) + juustoraastetta 2-3 dl

Valmistaminen:

Silloin kun teen soselaatikon ns tähdemuusista, laitan sen yleensä mikroon lämpenemään muiden ainesten käsittelyn ajaksi, näin laatikko on jo kuumaa uuniin laitettaessa ja valmistuu hieman nopeammin.

Ruskista paloitellut nakit ja keltasipulit paistinpannulla. Toki purjot ja paprikat voi lopussa laittaa sekaan freesaantumaan.

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja maistele laatikkoa. Lisää mausteita oman mielen mukaisesti.

Laita laatikko uunivuokaan, tasoita pinta. Levitä tomaatit pinnalle ja ripottele juustoraastetta.

Kypsennä noin 200 asteisessa tavallisessa uunissa 25-30 min. Varo, ettei tule pinnaltaan turhankaan tummaksi.

IMG_20210316_112145.jpg

Hyvin maistui kaikille kolmelle syöjälle, eikä mitään jäänyt tähteeksi miesten lopetettua ruokailun.