.... melkein kuin Brita-kakku/torttu.

Tämän suussa sulavan version marenkikakusta bongasin Luimupupu-blogista.

Tämän version kommentoitiin olevan parempaa kuin Brita-tortun....mitä, mitä....voiko jokin makea olla edes parempaa mitä Brita

Tässäpä ohje miten minä tortun tein....

Ruotsalainen marenkikakku
 

Pohja

75 g voita

1 dl sokeria

4 keltuaista

2 rkl maitoa

1½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 Marenki

4 valkuaista

2 dl sokeria

vähintään 50 g mantelilastuja

 Täyte

2 dl vatkautuvaa kermaa

2 dl vaniljarahkaa (tai tavallista)

sokeria (oman maun mukaan)

1-1½ l mansikoita maloiteltuna

 

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muut pohjan aineet. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipannulle ( öljysin leivinpaperin kaikelta varalta). Vaahdota valkuaiset ja desi sokeria. Kääntele loppu sokeri vaahdon joukkoon. Levitä marenki pohjan päälle. Ripottele päälle reilusti mantelilastuja. Paista 150 asteessa noin 30 min. Anna jäähtyä. Leikkaa pohja kahteen osaan, jolloin täytettä tulee yhteen kerrokseen tai jos haluat pitkulaisen kakun (kuten minä) leikkaa pohja kolmeen pitkulaiseen osaan.

Paloittele mansikat. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja haluamasi määrä sokeria. Laita leikatun pohjan päälle rahka-kermaseosta ja ripottele mansikoita reilu määrä päälle. Nosta toinen levy päälle ja täytä....halutessasi ripottele osa mansikoista kakun päälle.... mulla riitti vielä rahka-kermaseostakin päällimmäisen mansikkakerroksen alle. Tokihan päällimmäiseksi voi jättää myös pohja-osan, vaan minusta mansikat ovat niin kauniita, jotta laitoin niitä päällimmäiseksi....mitään muuta koristusta ei kakku kaivannutkaan.

HUOM! tämänkin pohjan voi ihan huoletta tehdä jo hyvissä ajoin edellisenä päivänä ja antaa olla huoneenlämmössä täyttämätttömänä....leivinpaperi suojaksi ja hyvänä säilyy.

 

Kakku oli vielä seuraavanakin päivänä hyvää....eli ei ollut liian kostunutta.

Onko tämä parempaa mitä  tällä ohjeella tehty Britakakku (anteeksi kuvan puuttuminen).....

.... se Teidän kaikkien pitää itse testata