Valkoinen nakkikastike
1 iso sipuli
rasvaa freesaamiseen ( laitoin margariinia ja rypsiöljyä)
1 pieni pkt nakkeja paloiteltuna
3 rkl vehnäjauhoja
4 - 5 dl maitoa
suolaa, jauhettua valkopippuria ja vähän sinappia
Valmistaminen
- sulata rasva kattilassa, lisää hienonnettu sipuli ja kypsennä sipulia pari minuuttia, lisää nakit ja kuumenna taas pari minuuttia
- lisää vehnäjauhot ja sekoita,jauhojen on kostuttava kokonaan, lisää tarvittaessa vähän öljyä
- lisää pienempi määrä maitoa kylmänä ja sekoita koko ajan kunnes kiehahtaa, katso tarvitseeko lisää maitoa...., hauduta kastinetta taas pari minuuttia
- mausta kastike suolalla, pippurilla ja sinapilla ( tietysti tähän voisi laittaa muitakin mausteita...esim. curry käy yllättävän hyvin)
Kommentit