1194805.jpg

Valkoinen nakkikastike

1 iso sipuli

rasvaa freesaamiseen ( laitoin margariinia ja rypsiöljyä)

1 pieni pkt  nakkeja paloiteltuna

3 rkl vehnäjauhoja

4 - 5 dl maitoa

suolaa, jauhettua valkopippuria ja vähän sinappia

Valmistaminen

- sulata rasva kattilassa, lisää hienonnettu sipuli ja kypsennä sipulia pari minuuttia, lisää nakit ja kuumenna taas pari minuuttia

- lisää vehnäjauhot ja sekoita,jauhojen on kostuttava kokonaan, lisää tarvittaessa vähän öljyä

- lisää pienempi määrä maitoa kylmänä ja sekoita koko ajan kunnes kiehahtaa, katso tarvitseeko lisää maitoa...., hauduta kastinetta taas pari minuuttia

- mausta kastike suolalla, pippurilla ja sinapilla ( tietysti tähän voisi laittaa muitakin mausteita...esim. curry käy yllättävän hyvin)