CIMG3689-normal.jpg

Tässäkin piirakassa täyteainekset voi jokainen säveltää itse oman maun mukaisiksi. Nyt mentiin turvallisella savukinkku-ananas-paprikayhdistelmällä.

Kinkku-paprika-ananaspiirakka

( 50 cm leveän uunin pellille, pellin koko 34x36cm)

Pohja;

2 dl maitoa

2 muna

½ tl suolaa

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

100 g sulatettua rasvaa (voita tai margariinia)

Täyte:

350-400 g savukinkkua pikkukuutioina

½ isoa punaista suippopaprikaa pieninä kuutioina

vähän vajaa 1 pieni prk ananaspaloja valutettuna

4 dl juustoraastetta

1 prk (2 dl) kermaviiliä

3 dl maitoa

5 isoa munaa

mausteeksi suolaa, paprikajauhetta ja jauhettua valkopippuria

Valmistaminen:

Sekoita pohjaa varten maito ja muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja rasva ja sekoita tasaiseksi, Älä vaivaa, ettei taikina sitkisty. Jaa taikina palleroina eri kohtiin leivinpaperin (mulla taasen kaksi paperia päällekkäin, koska uunini paistaa pohjasta aika ärtsysti) päälle pellille ja taputtele taikina ohueksi jauhoja apuna käyttäen. Nosta taikinasta myös reunat..... jos tuntuu siltä, ettei pohjataikina piisaa, niin usko vaan, kyllä se piisaa ohjeessa mainitun kokoiselle pellille. Levitä pohjalle tasaisesti kinkkukuutiot, paprikakuutiot, ananaspalat ja juustoraaste. Sekoita kermaviili+maito+munat ja mausteita.... maistele seosta ja kaada seos ainesten päälle pellille. Tasoita pinta taputtelemalla paistinlastalla, näin juustoraastekin kostuu ja ruskistuu tasaisemmin. Kypsennä piirakka 175 -200 asteisessa uunissa keskiosassa noin 30 min. Piirakka kypsyy yllättävän nopeasti. Kurkkaa pohjalle että on selkeä paistopinta ja päältä halutun värinen. Anna jäähtyä ja leikkaa halutun kokoisiksi ja muotoiseiksi paloiksi.

CIMG3693-normal.jpg

Olis niin tehnyt mieli ripsauttaa vielä auramuruja piiraaseen, vaan ei passannut tehdä moista, sillä tämäkin piirakka matkasi siskon porukan mukana Kuopioon ja he eivät voi sietää sinihomejuustoa.