Inspiksen tähän paprikabroileriin sain Maku-lehden sivuilta. Sieltä löytyy ohje timjami-paprikabroilerin nimellä.
Omassa versiossani ei timjami niin pääosassa ollut, joten jätin sen nimestä pois.
Alkuperäisestä ohjeesta poiketen tein ruoan broilerin rintafileistä (enkä siis rintaleikkeistä -> on nahka ja luu mukana). Muutoinkin alkuperäinen ohje muotoutui hyppysissäni... timjamina käytin kuivattua, paprika oli itse kaltattua, enkä laittanut sitruunaviipaleita lihojen päälle jne...
Paprikabroileri
(3 annosta)
3 kpl kananpojan rintafileitä, maustamaton (530 g)
Maustevoi (riittäisi vaikka 4 lihaan)
noin 25 g voita
1 punainen paprika kaltattuna (kalttausohje löytyy täältä.)
1 valkosipulin kynsi raastettuna
½ tl sitruunankuoriraastetta tai tilkka sitruunamehua
kuivattua timjamia oman maun mukaan
noin 1 rkl hunajaa
noin ½ tl suolaa
ripsaus chilihiutaleita
Valmista maustevoi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
Vedä terävällä veitsellä syviä vinoviiltoja broilerin lihaan...viillot eivät kuitenkaan saa mennä läpi lihan.
Laita lihat (voideltuun) uunivuokaan tai laita vuokaan ensin leivinpaperi ja sen päälle lihat.
Painele maustevoi viiltoihin...käsin on kaikista helpointa. Minä ripsautin vielä tässä vaiheessa lihojen päälle hieman lisää kuivattua timjamia.
Kypsennä lihat noin 175 - 200 asteisessa uunissa noin 40- 45 min. Tarkista lihojen kypsyys vaikka ihan mittarilla. Sisälämpötilan on oltava vähintään 75 astetta.
Valele lihoja paiston aikana vuokaan kertyneellä liemellä
Lisäkoristeeksi voisi paiton jälkeen laittaa tuoretta timjamia ja vaikka sitruunaviipaleita/lohkoja.
Lihoja voi valella paistona ikana vuokaan muodostuneella liemellä.
Lihan säsälömpötila oli 78 astetta ja lihat olivat ihanan meheviä, mutta silti läpikypsiä.
Seuraavaksi meillä syödään samantapaista broileria hedelmäisenä versiona hernerisoton kanssa.
Tällä kerta lisukkeina oli herneriisiä, aurakastiketta ja salaattia.
Kommentit