IMG_20220318_110833.jpg

Tänään tein elämäni ekan kerran rusinapannaria. Sain tällaiseen vinkin facen puolella, joten kiitos Sari. Toki olen kaksikerroksista rahkapannaria tehnyt, mihin tulee rahkakerrokseen rusinoita. Edellytys tämän tykkäämiselle tietenkin on, että tykkää pehmenneistä rusinoista. Minä en mitenkään erityisesti rusinoita liotellut, vaan annoin taikinan tekeentyä 15 min.

Minä tein pannarin alla olevalla ohjeella, vaan sen voi tehä just sillä omasta mielestä parhaimmalla ja laittaa vaan halutun määrän rusinoita sekaan.

Rusinapannukakku

(minulla vuoan koko oli 35x23cm)

4 dl maitoa

2½  dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

noin ½ tl suolaa

noin 2 rkl sokeria  (jos tykkäät reilun makeasta, laita enemmän)

25 g voita sulatettuna

1 dl rusinoita (lisäys 21.3.22 tämä rusinämäärä on jo reilu)

Valmistaminen

Sekoita ainekset käsivatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Lisää rusinat. Anna taikinan tekeentyä 15 min. Kaada voideltuun/leivonpapaeroituun vuokaan (kato, että rusinat jakaantuvat tasaisesti taikinaan, eivätkä ole yhessä rykelmässä) ja paista 200-225 asteisessa uunissa noin 25-30 min eli kunnes pannari on kypsä ja mieleisen väristä myös pohjalta. Anna hetken jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.

Heti ekan palan maisteltuani harmitti, etten tehny heti kerralla pellin kokoista.

original_3737a694-f65b-4157-bdf5-38fb82e

Rypistelin leivinpaperin ennen vuokaan laittamista.

original_0b86f4af-f4e4-4c48-8fa4-b5a7a1b

Rusinat ovat lähes kaikki piilossa.

IMG_20220318_111635.jpg

Me tykästyttiin rusinapannariin. Ens kerran teen vaan pellin kokoisen. Me ei kaivata tämän kanssa mitään lisukkeita, mutta kermavaahdosta tai jätskistä tykkäävät kruunaavat oman annoksensa vielä niillä.