Tänään tein elämäni ekan kerran rusinapannaria. Sain tällaiseen vinkin facen puolella, joten kiitos Sari. Toki olen kaksikerroksista rahkapannaria tehnyt, mihin tulee rahkakerrokseen rusinoita. Edellytys tämän tykkäämiselle tietenkin on, että tykkää pehmenneistä rusinoista. Minä en mitenkään erityisesti rusinoita liotellut, vaan annoin taikinan tekeentyä 15 min.
Minä tein pannarin alla olevalla ohjeella, vaan sen voi tehä just sillä omasta mielestä parhaimmalla ja laittaa vaan halutun määrän rusinoita sekaan.
Rusinapannukakku
(minulla vuoan koko oli 35x23cm)
4 dl maitoa
2½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
noin ½ tl suolaa
noin 2 rkl sokeria (jos tykkäät reilun makeasta, laita enemmän)
25 g voita sulatettuna
1 dl rusinoita (lisäys 21.3.22 tämä rusinämäärä on jo reilu)
Valmistaminen
Sekoita ainekset käsivatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Lisää rusinat. Anna taikinan tekeentyä 15 min. Kaada voideltuun/leivonpapaeroituun vuokaan (kato, että rusinat jakaantuvat tasaisesti taikinaan, eivätkä ole yhessä rykelmässä) ja paista 200-225 asteisessa uunissa noin 25-30 min eli kunnes pannari on kypsä ja mieleisen väristä myös pohjalta. Anna hetken jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.
Heti ekan palan maisteltuani harmitti, etten tehny heti kerralla pellin kokoista.
Rypistelin leivinpaperin ennen vuokaan laittamista.
Rusinat ovat lähes kaikki piilossa.
Me tykästyttiin rusinapannariin. Ens kerran teen vaan pellin kokoisen. Me ei kaivata tämän kanssa mitään lisukkeita, mutta kermavaahdosta tai jätskistä tykkäävät kruunaavat oman annoksensa vielä niillä.
Kommentit