Nämä lihavoileipäkakut ovat muutoin samanlaisia mutta voileipäkakun tekotapa vain on erilainen... samalle maistuuvat vaikka näyttävät vähän erilaiselle.

1439106.jpg

Lihavoileipäkakku, rullattu versio

Täältä, täältä  ja täältä  löytyvät aiemmin tekemäni rullavoileipäkakut.

.

1439098.jpg

Täytteet ovat aika pitkälle samanlaiset tälläkin kertaa. Leipänä käytin  ruis- ja grahampaahtoleipää, yhteensä 12 palaa. Paahtoleipäviipaleiden reunat on tasattu kevyesti ja ne on kostutettu molemmin puolin  kylmällä, siivilöidyllä lihaliemellä. leivät ladotaan mahdollisimman lähekkäin esim. kelmun tai halakistun muovipussin päälle.

Etualalla olevassa täytteessä on savukinkkua, kermaviiliä, kurkkua, aurinkokuivattua tomaattia + sille maistuvaa tuorejuustoa

Keskiosassa olevassa täytteessä on savukinkkua, paprikaa, creme fraichea ja ihan vähän purjoa

Takimmaisessa täytteessä on savukinkkua, kermaviiliä ja kurkkusinappisalaattia.

Täytteitä kannattaa aina tietenkin maistella ja lisätä suolaa ja muita mausteita tarvittaessa. Näihin kakkuihin tuli oikein reilusti savun makuista kinkkua ja se oli aika suolaistakin, joten ei tarvinnut lisätä mitään.. 

1439099.jpg

Sitten vaan kakku rullataan mahdollisimman tiiviiksi rullaksi.... siinä ei kannata aikailla vaan tekee myvin pienen rullausalun ihan sormilla painamalla ja sitten vaan rullaa ja kietaisee rullan muoviin ja kiristää päät kiinni.Päälle päin kannattaa tällätä mahdollisimman ehyt kohta... ja sitten kakku tekeytymään kylmään muutamiksi tunneiksi...mielellään seuraavaan päivään.

1439104.jpg

... ja tässä rullakakku kuorrutettuna ja koristeltuna... kuorrutuksessa on puolet tomaati-mozzarella tuorejuustoa + puolet maustamatonta tuorejuustoa ( tähän kakkuun kuorrutusta meni noi 200 g ja alempana olevaan kakkuun noin 300 g) Koristuksena  rullakakussa on ohuen ohutta naudan leikkelettä kelloina ( tehty puolikkaista siivuista sormen ympärille), kurkkua, paprikaa ja herneen versoja sekä alareunoilla hienonnettua, huuhdeltua+ hyvin paperilla kuivattua jääsalaattia.

Lihavoileipäkakku, ei rullattu vaan "perinteinen" suorakaiteen mallinen

Leipänä tässä kakussa on itse tehty hiivaleipä, ohje leipään löytyy täältä. 

Täytteet ( 3 erilaista)prikulleen samat kuin rullakakussa. Kakussa on 4 pohjansuuntaisesti leikattua pitkulaista leipäviipaletta, reunat tasattuina.Kostutus lihaliemellä. Savukinkkua käytin tähän kakkuun 150 g / väli eli yhteensä 450 g.

Ja tässäpä muutamia kuvia valmiista kakusta....

1439103.jpg

1439100.jpg

Tässä kakussa on tuoreen persiljan lisäksi reunoilla pientä juustoraastetta.