Kaiken sortin lihamurekkeet ovat helppoja arkiruokia ja varsinkin tällaiset vuoassa kypsennettävät, mitä tuleekin tehtyä aika usein. Nyt yhdistin murekkeeseen säilykepunajuurta, joten olkoon nimi sitten Lindströmin mureke. Murekkeen kanssa söimme oikein reilusti valkosipulille maistuvia valkosipuli-kermaperunoita ja salaattia.
Lindströmin vuokamureke
400 g naudan jauhelihaa
1 muna
6 pientä säilykepunajuurta raastettuna (= 2 dl kukkurana)
1½ rkl vehnäjauhoja
½ dl korppujauhoja
1 dl maitoa (osaksi nestettä voisi laittaa säilykepunajuurien lientä, niin saisi punaisemman murekkeen)
1 pss (= 63 g) sipulikeittoaineksia
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Laita jauheliha kulhoon ja mittaa kaikki muut ainekset kulhoon ja sekoita kunnolla tasaiseksi seokseksi. Paista pieni pala esim. mikrossa ja tarkista maku. Minä en laittanut mitään muita mausteita kuin pippuria, koska söimme murekkeen valkosipuli-kermaperunoiden kanssa. Laita murekeseos uunivuokaan ja tasoita pinta lusikalla. Paista mureketta 175-200 asteisessa uunissa 45-60 min murekkeen paksuudesta ja uunin lämpötilastakin riippuen. Mulla mureke oli aika pienessä vuoassa ja se oli kypsenemässä lähes tunnin....loppupuolella kypsentämistä miedonsin uunia. Leikkaa mureke haluamallasi tavalla esim. viipaleiksi tai sektoreiksi
Mureke menossa uuniin... toki tästä seoksesta voisi pihvejäkin paistaa.
Mureke maistuu kyllä ihan reilusti punajuurelle, vaikkei niin kauniin punaista olekkaan väriltään.
Kommentit