IMG_20210726_141458_267.jpg

Meillä syödään hyvin harvoin pannulla paisettua lohta/kirjolohta, koska kanssasyöjä on sanonut ettei tykkää siitä. Kylläpä oli mieli muuttunut. Kuulemma jos vastakin paistan näin, saapi hänellekkin tehä. Eli kala pitää paistaa kunnolla läpikypsäksi ja ihan kunnon paistopintakin pitää olla.

IMG_20210625_104611.jpg

Lohimedaljongit leikkasin ite isosta kirjolohiviipaleesta keskeltä kuvan mukaisesti. Leikataan siis nahkaan asti, ei nahkasta läpi ja käännetään medaljongiksi. Rasvaista alareunaa voisi siistiä, vaan en tee sitä kotioloissa.

IMG_20210726_141458_085.jpg

Paistorasvana käytin pelkästään voita. Jos haluaa nipottaa, niin ekana paistumaan se puoli mikä tulee tarjollepantaessa päällepäin eli näissä se tasaisempi puoli. Kääntö yhen kerran, ei kalan painelua tai muuta sohimista. Minä laitoin mausteet paistetulle pinnalle.

IMG_20210726_141458_208.jpg

Valelin kalaa paistona aikana paahtuneella voilla. Mausteena kaloissa on vaan suola ja pippuri.

Koska kanssasyöjä ei tykkää kalan rasvasta, laitoin kalat tarjolle paperin kautta.

IMG_20210726_141457_973.jpg

Monen mielestä taatusti ihan liian tummiksi paistettua, vaan meillä tykätään tällaisesta.

IMG_20210726_123915.jpg

IMG_20210726_114354.jpg

Salaatin ainekset kaikki omalta maalta.