Keittokomeron Sohvi oli tehnyt herkullisen näköistä tomaattipilahvia ja sitä teki mieli kokeilla. Pieniä muutoksia tein ohjeeseen kaapista löytyvien ainesten ja omien maustemieltymysten mukaan. Alkujaan tämä ohje on kirjasta Ruokasuosikit-Kreikka.

1952672.jpg

Tomaattipilahvi 

(4-5 syöjälle lisäkeruokana)

oliiviöljyä (tai muuta öljyä)

1 sipuli silputtuna

1 iso valkosipulinkynsi silputtuna

225g pitkäjyväistä valkoista riisiä  ( n. 2½ dl)

400g pilkottuja säilyketomaatteja ( minä laitoin vain 1½ dl yrteillä maustettua tomaattimurskaa)

ripaus sokeria

6dl kana- tai kasvislientä (tarvittaessa enemmän)

1tl kuivattua minttua ( en laittanut)

suolaa ja pippuria

2rkl pinjansiemeniä

Kuumenna öljy teräskattilassa,lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää riisi ja kuullota kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi. Lisää tomaatit nesteineen, sokeri, liemi, minttu, suola ja pippuri. Anna kiehahtaa ja anna sitten hautua noin 15min kansi päällä. Älä hämmennä ylettömästi. Riisin ollessa kypsää lisää joukkoon pinjansiemenet. Nosta riisi pois liedeltä ja anna sen tekeytyä noin 10 minuuttia. Tarkista maku.