CIMG7965.jpg

Torttutaikinaa oli vielä pakastimessa, joten tein tällaisia nopeatekoisia herkkuja kahville. Kotitekoista omenapalatäytettä on vieläkin. joten sitä käytin ilman muuta täytteeksi.

Nää valmistuivat seuraavasti;

Leikkasin sulaneet torttutaikinalevyt kahtia, painoin lasilla keskelle syvennyksen, tein pienet viillot kaikkiin neljään kulmaan joka sivulle. (samaan tapaan mitä kukkatorttua tehtäessä) Laitoin omenapalatäytteen sellaisenaan keskelle (on makeaa ja kanelista) ja ripottelin vielä pinnalle koko alalle kaneli-sokeriseosta. Paistoin 200-225 asteisessa tavallisessa uunissa keskitasossa 15- 20 min, kunnes reilun ruskeita, rapeita ja täytteen altakin ovat kypsiä.

CIMG7957.jpg

Tämän näköisina menivät paistumaan. Minä halusin näihin oikein paljon täytettä. Olen tehnyt vastaavia myös kaupan marmeladistä lisäämällä sekaan karkeaa omenaraastetta ja toisen kerran laitoin marmeladia pohjalle ja sen päälle muutaman ohuen kaneli-sokeriseoksessa kieritetyn omenalohkon. Näistä kuvat jossakin hukassa.