IMG_20230923_221131_edit_125240115117379

Viikonloppuisin tulee aina silloin tällöin tehtyä ilta/yöruoaksi jotain helppoa, minkä voi tehdä jo aikaisemmin valmiiksi tai ainakin valmistella hyvin pitkälle jo hyvissä ajoin.

Viime lauantaiksi olin varustanut jonkin sortin broileritortilla-ainekset ja päätin tehdä tortilloista kuorrutettuja versioita. Tomaattiset ja reilusti maustetut kuorrutusseokset eivät nyt houkuttaneet, joten kuorrutin nämä vaan mozzarellaraasteella minkä sekaan laitoin ruokakermaa pehmentämään kuorrutusta. Saman tapainen kuorrutus on myös näissä aikaisemmin postaamissani jauhelihatäytteisissä kuorrutetuissa tortilloissa.

IMG_20230923_195955_edit_125968018686268

Tämän kerralla täyte oli aika lihaisaa, mutta halutessaan sekaan voi laittaa tietenkin enemmän kasviksia esim maissia ja/tai tomaattikuutioita. Minä kyselin mieheltä tekovaiheessa, että laittasinko fetajuustoa ja oliiveja sekaan, mutta ei kuulemma ollut välttämätöntä. Sen verran olen reilun 26 yhteisen vuoden aikana oppinut, että se tarkoitti, että älä laita.

Kuvissa olevat 5 isoa täytettyä ja kuorrutettua tortillarullaa valmistuivat alla olevalla ohjeella.

Kuorrutetut tortillarullat

5 kpl Tortilloja (minulla olivat largeja)

Täyte:

600 g kanan filesuikaleita (minulla maustamaton)

öljyä paistamiseen

1 oikein iso keltasipuli hienonnettuna

2 pulleaa valkosipulin kynttä hienonnettuna

paprikajauhetta

suolaa

mustapippuria myllystä

chicken taco mausteseosta

noin 1 dl pineapplesaucea (tai muuta vastaavaa valmiskastiketta)

1 suippopaprika pieninä kuutioina

2 säilykeananaskiekkoa oikein pieniksi hienonnettuna + tilkka ananasmehua, jos täyte tuntuu omaan makuun turhan kuivalta

Kuorrutus

(tätä tulee aika reilusti)

1 pieni pss (=175 g) mozzarellaraastetta

noin 1 dl ruokakermaa

Pinnalle kuorruttamisen jälkeen

minitomaatteja viipaleina (10 kpl)

lehtipersiljaa/persiljaa

IMG_20230923_200422_edit_125910102197228

Valmistaminen

Tee ensin täyte: Ruskista lihat kahdessä erässä yhdessä sipulin kanssa. Yhdistä kaikki lihat + sipulit pannulle ja lisää kaikki muut täyteainekset sekaan ja anna seoksen kypsyä noin 15 min miedolla lämmöllä. Maistele maut mieleiseksi. Mausteita saa laittaa ihan reilusti. Jos täyte tuntuu turhan kuivalta, lisää tilkka ananasmehua tai vettä sekaan.

Jaa täyte paistinpannulla niin moneen osaan kuin tortilloja on. Minä käytin 5 kpl isoja tortilloja. Annostele täyte tortilloille, rullaa ja laita rullat vieri viereen reunalliseen uunivuokaan liitoskohta alaspäin.

Sekoita kuorrutusjuustoraasteen sekaan ruokakerma ja levitä seos rullille.

Gratinoi/kuorruta tortillat 225 asteisessa uunissa 10-15 min. Minä käänsin lopussa grillivastuksen päälle, jotta sain näihin nopeasti kunnolla ruskean pinnan. Tsekattava, etteivät tummu liikaakaan.

Levitä pikkutomaattiviipaleet ja persilja pinnalle ja heti syömään.

IMG_20230923_214807_edit_125515075521753

Uuniin menossa. Kuorrutusta on aika reilusti.

IMG_20230923_220749_edit_125390856060655

Minä pidin gratinoimisen loppupuolella isoa grilliä päällä ihan hetkisen, jotta sain näihin kunnolla paistopintaa. Vieressä on tsekattava, ettei kärvähdä, jos grillivastuksilla gratinoi.

IMG_20230923_220840_edit_125342167003486

Gratinoimisen jälkeen laitoin minitomaattiviipaleita

IMG_20230923_221109_edit_125282429406321

ja vielä vihreää pinnalle antamaan väriä.

IMG_20230923_221323_edit_125550655526219

Ja sitten vaan heti syömään. Meillä oli näiden kanssa ruokajuomana olutta.

Me tykättiin näistä paljonkin ja saap kuulemma tehdä uudemmankin kerran. 1 kpl meiltä jäi syömättä, vaan sekin tuli miehellä lämmitettynä syötyä seuraavana päivänä.