Viikonloppuisin tulee aina silloin tällöin tehtyä ilta/yöruoaksi jotain helppoa, minkä voi tehdä jo aikaisemmin valmiiksi tai ainakin valmistella hyvin pitkälle jo hyvissä ajoin.
Viime lauantaiksi olin varustanut jonkin sortin broileritortilla-ainekset ja päätin tehdä tortilloista kuorrutettuja versioita. Tomaattiset ja reilusti maustetut kuorrutusseokset eivät nyt houkuttaneet, joten kuorrutin nämä vaan mozzarellaraasteella minkä sekaan laitoin ruokakermaa pehmentämään kuorrutusta. Saman tapainen kuorrutus on myös näissä aikaisemmin postaamissani jauhelihatäytteisissä kuorrutetuissa tortilloissa.
Tämän kerralla täyte oli aika lihaisaa, mutta halutessaan sekaan voi laittaa tietenkin enemmän kasviksia esim maissia ja/tai tomaattikuutioita. Minä kyselin mieheltä tekovaiheessa, että laittasinko fetajuustoa ja oliiveja sekaan, mutta ei kuulemma ollut välttämätöntä. Sen verran olen reilun 26 yhteisen vuoden aikana oppinut, että se tarkoitti, että älä laita.
Kuvissa olevat 5 isoa täytettyä ja kuorrutettua tortillarullaa valmistuivat alla olevalla ohjeella.
Kuorrutetut tortillarullat
5 kpl Tortilloja (minulla olivat largeja)
Täyte:
600 g kanan filesuikaleita (minulla maustamaton)
öljyä paistamiseen
1 oikein iso keltasipuli hienonnettuna
2 pulleaa valkosipulin kynttä hienonnettuna
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria myllystä
chicken taco mausteseosta
noin 1 dl pineapplesaucea (tai muuta vastaavaa valmiskastiketta)
1 suippopaprika pieninä kuutioina
2 säilykeananaskiekkoa oikein pieniksi hienonnettuna + tilkka ananasmehua, jos täyte tuntuu omaan makuun turhan kuivalta
Kuorrutus
(tätä tulee aika reilusti)
1 pieni pss (=175 g) mozzarellaraastetta
noin 1 dl ruokakermaa
Pinnalle kuorruttamisen jälkeen
minitomaatteja viipaleina (10 kpl)
lehtipersiljaa/persiljaa
Valmistaminen
Tee ensin täyte: Ruskista lihat kahdessä erässä yhdessä sipulin kanssa. Yhdistä kaikki lihat + sipulit pannulle ja lisää kaikki muut täyteainekset sekaan ja anna seoksen kypsyä noin 15 min miedolla lämmöllä. Maistele maut mieleiseksi. Mausteita saa laittaa ihan reilusti. Jos täyte tuntuu turhan kuivalta, lisää tilkka ananasmehua tai vettä sekaan.
Jaa täyte paistinpannulla niin moneen osaan kuin tortilloja on. Minä käytin 5 kpl isoja tortilloja. Annostele täyte tortilloille, rullaa ja laita rullat vieri viereen reunalliseen uunivuokaan liitoskohta alaspäin.
Sekoita kuorrutusjuustoraasteen sekaan ruokakerma ja levitä seos rullille.
Gratinoi/kuorruta tortillat 225 asteisessa uunissa 10-15 min. Minä käänsin lopussa grillivastuksen päälle, jotta sain näihin nopeasti kunnolla ruskean pinnan. Tsekattava, etteivät tummu liikaakaan.
Levitä pikkutomaattiviipaleet ja persilja pinnalle ja heti syömään.
Uuniin menossa. Kuorrutusta on aika reilusti.
Minä pidin gratinoimisen loppupuolella isoa grilliä päällä ihan hetkisen, jotta sain näihin kunnolla paistopintaa. Vieressä on tsekattava, ettei kärvähdä, jos grillivastuksilla gratinoi.
Gratinoimisen jälkeen laitoin minitomaattiviipaleita
ja vielä vihreää pinnalle antamaan väriä.
Ja sitten vaan heti syömään. Meillä oli näiden kanssa ruokajuomana olutta.
Me tykättiin näistä paljonkin ja saap kuulemma tehdä uudemmankin kerran. 1 kpl meiltä jäi syömättä, vaan sekin tuli miehellä lämmitettynä syötyä seuraavana päivänä.
Kommentit