Maitokaalia varten olin ostanut varhaiskaalin, mutta se ruoka jäi tekemättä. Eilen illalla rupesi tekemään niin mieli taas kaalilaatikkoa, joten tein kaalista ja possun suikalelihoista kaalilaatikon. Kaalia oli vähän naftisti, niin laitoin porkkanaa ja riisiä vähän reilummin mitä ohjeessa on.
Possunliha-kaalilaatikon ohje löytyy täältä.
Tallaisia muutoksia tein ohjeeseen.
Tein ohjeesta vain noin puolikkaan. Lihana käytin nyt 400 g possun suikalelihoja ja kaali oli tällä kertaa varhaiskaalia ja se painoi vaan noin 700g, joten laitoin porkkanaa ja riisiä vähän enemmän. Keitin riisin ja porkkanalantit samassa kattilassa lihaliemessa, jauhelihan ruskistin sipulin kanssa paistinpannulla ja paloiteltua varhaiskaalia kypsensin vain hetken tilkka vettä kattilan pohjalla. Sitten vaan sekoitin kaikki ainekset sekaisin, maustoin ja maistelin ja laitoin laatikon uunivuokaan. Koska kaali oli varhaiskaalia kypsyi laatikko uunissa vain noin tunnin ajan.
Vaikkakaan varhaiskaali ei silleen kaalille laatikossa maistukkaan, kyllä tämä oli ihan hyvää laatikkoa. Miedosti sokeroitua puolukkasurvosta lisäksi ja eikun syömään.
Kommentit