Jälleen yksi haastaja mokkapaloille...
Ohje ehti olla jo tovin to do-listallani, kunnes se pääsi kokeiltavaksi näin piirakkamuotona. Minä sieppasin ohjeen Prinsessakeittiöstä, vaan näkyyhän tätä muuallakin netin syövereissä olevan pikkasen erilaisena ohjeena.
Ohjetta muokkasin sen verran, että kirjoittelin pohjan ja kuorrutuksen ainesuhteet erilleen toisistaan, josko ohje olisi näin selkeämmässä muodossa.
Coca-cola-piirakka (kakku)
(50 cm leveän uunin pellille passeli ohje, pellin koko 33x35 cm)
Taikina
250 g voita
0,5 dl kaakaojauhetta ( siis sitä tummaa)
2,5 dl kolajuomaa
1,25 dl piimää
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
1 tl soodaa
1/2 tl kanelia
2 kananmunaa
Kuorrutus
125 g voita
1,25 dl kolajuomaa
0,5 dl kaakaojauhetta
8-10 dl tomusokeria
2,5 dl pähkinärouhetta (tai esim. puolet mantelia ja puolet hasselpähkinöitä)
Laita kattilaan taikinaan tuleva voi, kaakaojauhe, kolajuoma ja piimä ja kuumenna seos kiehuvaksi.
Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, sooda ja kaneli.
Yhdistä rasva-nesteseos ja jauhot tasaiseksi taikinaksi (esim. pallovatkaimella) ja sekoita sitten joukkoon kananmunat.
Kaada taikina korkeareunaiselle uunipellille missä on leivinpaperi.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla. Varo paistamasta pohjaa liian kuivaksi.
Pohjan paistuessa valmista kuorrute. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi voi, kaakaojauhe ja kolajuoma. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon siivilöity tomusokeri erissä. Lisää kuorrutteeseen lopuksi pähkinärouhe. Levitä kuuma kuorrutus kuumalle pohjalle.
Anna kuorrutuksen jähmettyä kunnolla ennen leikkaamista..... useita tunteja tai vaikka ihan seuraavaan päivään asti.
Mimmin havaintoja piirakasta.... makeaa, makeaa on kuorrutus ja aika paksultikin sitä tuli ( kun kuorrutukseen laittoi 1 litran tomusokeria), ainakin kun paistoin ohjeella tehdyn pohjan 50 cm leveän uunin pellillä. Seuraavan kerran pienennän kuorrutuksen ohjetta.
Jos ohjeella tekee 60 cm leveän uunin pellille tai 1/1 pellille, on pohja-ohjetta suurennettava, vaan kuorrutus voisi piisata ihan tällä ohjeella tehtynä. Onko kukaan jo kokeillut tällaisena?
sunnuntai, 9. joulukuu 2012
Kommentit