Rukiiset jauhelihapihvit
( 8 kpl pihvejä)
1 dl ruiskorppujauhoja
2 dl maitoa
400 g naudan jauhelihaa
1 dl sipulikeittojauhetta
1 kananmuna
suolaa
mustapippurirouhetta
paprikajauhetta
Sekoita maito ja ruiskorppujauo, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Kypsennä pieni pala mikrossa ja tarkista maku. Muotoile pihveiksi ja kypsennä ne 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia..... kypsyivät yllättävän nopeasti.... tarkista nyt kuitenkin pihvien kypsyys, ennenkuin otat ne pois uunista
HUOM! pihveissä maistuu ruis aika paljon, joten maistuvat hieman erilaisille verrattuna vaaleilla korppujauhoilla tehtyihin. Meillä näistä tykättiin paljonkin
Paprikainen lisäke pihveille
2 rkl öljyä
1 iso sipuli puolirenkaina
1 suippopaprika säilykkeenä
suolaa
mustapippuria myllystä
Freesaa sipulia öljyssä, lisää paprika suikaleena ja mausteet ja kuumenna. Tarkista maku. Levitä koristeeksi ja lisäkkeeksi pihvien päälle.... ja vielä paljon persiljaa völjyyn.
Meillä näitä pihvejä tehdään ehdottomasti toistekin.
Kommentit