CIMG8922-normal.jpg

Vilijaanan tekemä suklaakakku mansikoilla ja sitruunavaahdolla muuntautui meillä kaakaokakuksi kera marinoitujen mansikoiden ja mansikkarahkan.

Kaakaokakku

4 munaa

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

1 dl tummaa kaakaojauhetta

150 g sulatettua voita/margariinia

1½ dl maitoa

Vatkaa kanamunat ja sokeria vaahdoksi..Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen sulatetun voin ja maidon kanssa kanamunavaahtoon.... lisää kuivat ainekset siivilän läpi. Sekoita taikina sekaisin....älä kuitenkaan turhan kauan aikaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa. Paista kakku voidellussa (+ jauhotetussa) vuoassa (tilavuus n. 2 litraa) n. 160-170 asteisessa uunissa 45-50min. Kokeile kakun kypsyys tikulla.  Kumoa hetken jäähtynyt kakku tasaiselle alustalle.... tai jos paistat itropohjavuoassa, irrota vuoasta.

Varo paistamasta kakkua liian kuivaksi....parempi on jättää kakku hieman kosteaksi sisältä. Jäähdytä kakku ja syö lisukkeiden kanssa tai ihan sellaisenaankin maistuu....meillä ainakin.

Lisukemarjoissa on mansikoita, hieman sokeria ja kunnon loraus mansikkalikööriä.

Mansikkarahkalisuke on maitojuomalla löysytettyä mansikkarahkaa.

CIMG8889-normal.jpg

Oikeasti suklaisen kakun jos haluaisi, voisi kakkuun laittaa lisäksi rouhittua suklaatakin. Ihan tällaisenaankin on hyvää mietoa kakkua. Käytin rasvana laktoositonta margariinia ja sen knassa olisi voinut laittaa kakkutaikinaan ripsauksen suolaa terävöittämään muita makuja.

CIMG8912-normal.jpg

Namskis!