Tänään tein pienen pullataikinan ja siitä mango-passionrahka-murupullia ja samasta taikinasta kokeilin helpon itelleni uuden pitkomallin. Sen laitan eri postauksee. Näiden pullien ei oo tarkotus olla pikkupiirakoita, niihin laittasin isomman syvennyksen ja täytettä menis paljon enmmän.
Pullissa on ihan tavallinen kohotettu pikkupulla pohjana, keskelle tehdään syvennys esim pienellä lasilla, voidellaan reunat kananmunaseoksella, pistellään muutama reikä pullan pohjalle haarukalla, annostellaan makurahka keskelle ja päälle muruseos. Paisto 200-225 asteisessa uunissa, kuten muutkin pikkupullat.
1 purkillisesta mango-passionrahkaa tulee noin 15 pullaan rahkasilmä. Makurahkan sekaan ei tartte laittaa kananmunaa, jos ei siihen lisää mitään nestettä.
Muruseoksen teen suhteilla 50 g kovaa/huoneenlämpöistä voita, 50 g sokeria, 100 g vehnäjauhoja. Kaikki vaan nypitään sekaisin. Tämä ei ole kovin makea muruseos. Tämä annos muruseosta piisaa noin 45 pullaan, jos laittaa reilun puolikkaan rkl pullaansa, kuten minä laitoin nyt. Ihan keitto/ruokalusikkaan otin muruseoksen ja liuutin sen rahkatäytteen pinnalle sormin samalla painaen.
Jos muruseosta sattus jäämään, niin se säilyy jääkaapissa muutamia päiviä ja sen voi käyttää muuhunkin kun pulliin, vaikkapa marja/hedelmäpiirakan pinnalle.
Ilman muruseostakin nämä pullat ovat hyviä. Mango-passion rahkan tilalla käy muutkin makurahkat. Minä teen uudesta taikinasta sitruunaisia vastaavia.
Pullista tuli oikein pehmoisia ja jätin nämä tarkoituksella pikkasen herraskaisiksi eli jätin paiston ihan pikkasen vajaaksi. Raakalta ei kuitenkaan saa herraskainenkaan pulla tuntua.
Kommentit