IMG_20230415_120810~2.jpg

Airfyr on ollut ahkerassa käytössä erityisesti lähiviikkoina. Yksi meillä tykätyimmistä nopeista kasvisruoista oli kuvan mukainen kasvishöystö.

Kuvan pieni annos (meillä tästä söi 3 syöjää lisäkeruokana) kasvishöystöä airfryerissä valmistui näin.

Kypsensin pelkästään korissa (en siis laittanut airiin astiaa) ensin isoja suikaloitua kuorittuja porkkanoita (3 kpl) + tilkka öljyä ja suolaa 5 min 200 asteessa. Sitten lisäsin öljytyt ja maustetut (suolaa, mustapippuria, ripsaus paprikajauhetta ja pieni loraus soijakastiketta) muut kasvikset; paprikaa isoina suikaleina, retiisejä puolitettuina, puna- ja keltasipulia lohkoina, kokonaisia pikkutomaatteja, suolaa ja mustapippuria. 200 astetta 8 min. Maun ja kypsyyden tarkistus ja valmista oli. Valkosipulin ja hunajan jätin nyt tarkoituksella pois. Kerran ravistelin kypsentämisen aikana. Vihreää pinnalle (mulla basilikaa ja persiljaa) ja kasviksia nauttimaan.

Samalla periaatteella voi tehdä mistä kasviksista vain. Jos kypsymisaika on sama kaikilla laitettavilla aineksilla, laittaa vaan kerralla kaikki kypsymään (koriin tai erilliseen astiaan). Ajat ovat niin laitekohtaisia, että niihin pitää saada näppituntuma oman laitteensa kanssa.

IMG_20230415_121338~2.jpg

Itelleni olis piisannut tämäkin ruoaksi, varsinkin jos sekaan olis laittanut jotain juustoa (halloumia tai fetaa), vaan teempä sellaista toisella kertaa.

IMG_20230415_143605~2.jpg

Porsaanleikkeet olivat kypsiä kaupasta ostettuja ja niille vain nopea lämmitys airissa. Lämmöt täysillä ja noin 5 min. Välillä käännän välillä en. Ihanan rapea pinta näihinkin tulee, kun vaan heti rupeaa syömään.

IMG_20230415_143955~2.jpg

Lisänä aterialla oli perunamuusia ja säilykepunajuuri-päärynäsalaattia. Raastetun punajuuren sekaan raastoin yhden pienen kuoritun päärynän, mutta sehän tuli niin pienijakoista, ettei näkynyt yhtään, joten kuutioin käsin toisen pienen päärynän ja sekoitin raasteeseen. Ihan pienen ripsauksen suolaa laitoin raasteeseen.