IMG_20221211_131004.jpg

Monenmoisia punajuurigratiineja/paistoksia olen aikaisemmin tehnyt, mutta tätä valmispakastetta (Apetitin kotimainen punajuurigratiini)  en ole ennen kokeillut.

IMG_20221211_120547.jpg

Aikomus on ollut kokeilla tämä jo pidemmän aikaa, mutta aina on jäänyt. Viimeinkin ostin pussillisen ja niin oli moni muukin ostanut, kun sokkarilla oli paikka ihan tyhjänä. Kävimpäs sitten ostamassa toisesta kaupasta.

IMG_20221211_112629.jpg

Laitoin gratiinin tarkoituksella laakeaan piirakkavuokaan ihan sellaisenaan, en siis lisännyt mitään. Pakkauksen ohjeen mukaan juustoa vois lisätä.

Instagramissa monet kirjoittivat tekevänsä tästä pääruoan lisäämällä paistettua jauhelihaa, savukinkkua, nakkeja, kalaa tms. Jotkut kirjoittivat lisäävänsä myös esim juustokermaa ja lisää auraa lihan lisäksi.

Pakkausta en sen kummemmin tutkinut ennen ostoa, niin tajusin vasta kypsymään laittaessani, että tässähän on myös perunaa seassa.

IMG_20221211_123933.jpg

Ihan pakkauksen ohjeen mukaista aikaa en tätä uunissa pitänyt, koska oli niin laakeassa astiassa kypsymässä. Mehevämmän lopputuloksen saa laittamalla gratiinin kypsymään pienempään astiaan. Heti piti pikkasen reunasta maistella.... ei ollenkaan paha! Sinihomejuuston maku omaan makuuni mieto. Sitä lisään ehottomasti ens kerralla ja varmaan sävellän tästä jonkinlaisen pääruokagratiinin/laatikon/paistoksen. Hintaa tällä valmisgratiinilla on meidän kaupoissa 5 e molemmin puolin.