CIMG0422.jpg

Siskon porukat tykkäävät voileipäkakusta, joten päätinpä ihan suurempia suunnittelmatta tehdä pienne rullakakun tulokahveille. Kakkuun tulevat ainekset valikoituivat sen mukaan mitä jääkaapista löytyi.

CIMG0380.jpg

Tein kakun laktoosittomista aineksista, niin sain itekkin sitä syödä.

Savukinkkuvoileipäkakku (rullaversio)

9 palaa täysjyväpaahtoleipää (tai muuta mieleistä paahtoleipää)

Täyte:

250 g palvirouhetta (tai muuta savukinkkua hienonnettuna)

200 g chili-paprikatuorejuustoa (tai muuta makua mistä tykkää)

1 kpl pieni punainen suippopaprika pieninä kuutioina

noin 1 dl kurkkurelishiä/salaattia/maustekurkkua hienonnettuna

10 cm pätkö tuoretta kurkkua pieninä kuutioina

Kostutukseen: 1 -2 dl maitoa (riippuen mm. leivän kuivuudesta ja koska kakku syödään)

Kuorrutus:

noin 175 g ruohosipulituorejuustoa (tai muuta makua mistä tykkää)

2-3 rkl kermaviiliä (tai tilalle loraus maitoa)

Koristeeksi:

esim. kinkkusiivuja, kurkkua, paprikaa, persiljaa, herneenversoja

Valmista ensin täyte. Sekoita palvikinkkurouhe ja tuorejuusto hyvin sekaisin. maistele seosta lisää tarpeen mukaan mausteita. Minä en lisännyt mitään. ( Mikäli haluat sekoittaa paprikat, kurkkusalaatin ja kurkun täytteen sekaan, jaa savukinkku-tuorejuustoseos esim kolmelle lautaselle ja lisää kuhunkin yksi aines sekoittaen se hyvin sekaan. )

Levitä leivät vahvan tuorekelmun tai muovipussista tehdyn alusen päälle. Minä en yleensä leikkaa reunoja pois, mutta jos sen haluat tehdä, ovat sakset kätevä väline. Joskus hieman suoristan paahtoleivän reunoja leikkaamalla. Kostuta pohja molemmin puolin. Levitä kinkku-tuorejuustotäyte levylle...varo ettei leipäpalojen väliin tule rakoja. Ripottele kurkkukuutiot, paprikakuutiot ja kurkkurelish halutulla tavalla täytteen päälle. Rullaa muovin avulla napakka rulla ja kääri se muoviin. Anna kakun tekeytyä kylmässä vähintään pari tuntia....yön ylikin saa tekeytyä, niin kosteudet/maut tasaantuvat.

Kun kakku on tekeytynyt, avaa muovikääreja siirrä kakku tarjoilualustalle. Kuorruta kakku pehmitetyllä/hieman löysytetyllä tuorejuustolla ja koristele haluamallasi tavlla kinkkusiivuilla ja kasviksilla.

CIMG0382.jpg

Rullakakku menossa tekeytymään jääkaappiin edes muutamaksi tunniksi....mulla kakku oli jääkaapissa seuraavaan päivään ja sitten tein sen loppuun.

CIMG0419.jpg 

Rullan päädytkin voi tietysti kuorruttaa, vaan minä jätän ne yleensä avoimiksi.

CIMG0436.jpg

Hyvin teki kakku kauppansa kahvipöydässä.