keittoruokia syödään meillä paljon. Nyt valmistui vaihteeksi broileri-kasviskeittoa. Hyvää oli ilman juustoa ja juustollisena versiona.
Broileri-kasviskeitto
(ohjeella tulee reilu 2 litraa sakeaa keittoa)
vettä (aluksi 1,2 litraa ja lisää tarvittaessa kypsymisen aikana)
2 kpl kanaliemikuutioita
suolaa
paprikajauhetta
currya
mustapippuria myllystä
valkosipulia/valkosipulijauhetta
5 keskikokoista perunaa
½ purjoa
noin 500 g broileria, maustamattomana (mulla rintafileitä, mitkä leikkasin saksilla suikaleiksi)
1 iso keltasipuli
öljyä lihojen paistoon
300 g pss pakastekasviksia (mulla hedelmäinen kasvissekoitus)
1 punainen suippopaprika suilkaleina
2 dl pakastemaissia
1 dl pakasteherneitä
(8 viipaletta aamupala sulatejuustoa.... jos haluaa laittaa)
Mittaa vesi ja mausteet kattilaan ja laita kiehumaan.
Kuori perunat ja lohko ne ja lisää kiehumaan kattilaan yhdessä hienonnetun purjon kanssa.
Leikkaa liha suikaleiksi, hienonna sipuli. Ruskista lihat öljytilkassa paistinpannulla ja lisää sipulit sekaan kuullottumaan. Lisää lihat kattilaan.
Kun perunat ovat puolikypsiä, lisää pakastekasvikset sekaan kypsymään. Kypsennä keitto. Lisää paprikasuikaleet, pakasteherneet ja maissit sekä juusto sekaan ja kuumenna kiehuvaksi varovaisesti sekoitellen, jotta juusto sulaa. Tarkista keiton sakeus ja lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku.
Osa keitosta maistui näin kirkasliemisenäkin eli ihan ilman juustoa.
Kommentit