Tätä ruokaa olen tehnyt haudutuspadalla parikin kertaa. Ohjeen otin Kropsua eväänä-blogista. Käykää kurkkaamassa alkuperäinen ohje linkin takaa.
MIksun ohjetta noudattelin pääpiirteissään, eri värisiä paprikoita käyttäen ja koska minulla oli paljon pikkutomaatteja käytettäväksi, laitoin niitä tähänkin ruokaan reilusti. Halusin niiden olevan vielä valmiissa ruoassakin ehyitä, joten en laittanut niitä heti alusta pataan.
Tässä ohje millaiseksi se minulla on muotoutunut.
Hapanimelä possu haudutuspadassa kypsennettynä
400 g porsaanlihasuikaleita
1 prk ananaspaloja mehussa
4 kpl minipaprikoita (minulla keltaisia ja punaisia, alkuperäisessä ohjeessa 1 tavallinen vihreä paprika)
1 oikein iso keltasipuli (lohkoina tms hieman isoimpina paloina)
2 valkosipulin kynttä raastettuna
Kastike:
n. 1 dl ananasmehua (purkista)
1 dl vettä
½ dl ketsuppia
½ tl suolaa
ripsaus kuivattua chiliä
1 kukkura tl inkivääritahnaa (myös jauhettua inkivääriä voi käyttää, laita sitä ensin ½ tl)
1½ - 2 rkl soijakastiketta
1 - 2 rkl fariinisokeria
1½ rkl omenasiiderietikkaa (tummaa balcamicoakin olen laittanut)
(sweet chili saucea 2 rkl)
______________
15 - 20 kpl miniluumutomaatteja (tai muita pikkutomaaatteja)
------------------------
1 rkl maissitärkkelysjauhoa (valkoinen maizena)
2-3 rkl vettä
-----------------------
koristeluun vihreää sipulia (ruohosipulia tai sipulin vihreitä varsia tai kevätsipulia)
Valmistaminen
Laita porsaanliha, ananaspalat, isot paprikasuikaleet, valkosipuliraaste ja sipuli haudutuspataan.
Sekoita keskenään suola, chili, inkivääritahna, ananasmehu, vesi, ketsuppi, fariinisokeri, omenasiiderietikka, sweet chili sauce ja soijakastike ja kaada seos pataan.
Nestettä tuntuu olevan vähän, vaan kyllä se piisaa.
Hauduta High toiminnolla 3 tuntia. Lisää sitten kokonaiset pikkutomaatit sekaan ja jatka kypsentämistä vielä½ - 1 tunti. Tarkista lihan kypsyyttä, ettei ihan mössöksikään mene.
Sekoita maissitärkkelysjauho tilkkaan vettä ja lisää pataan. Sekoita varovaisesti/hitaasti nostellen, jotta liha ei muusaannu.
Hauduta vielä 20 minuuttia. Tarkista ruoan sakeus ja maku. Jos kastikeosuus tuntuu turhan sakealta omaan makuun, laita loraus vettä sekaan.
Tässä hapanimeläpossu hauduttuaan padassa noin 3 tuntia. Tässä vaiheessa laitoin pikkutomaatit sekaan ja jatkoin hauduttamista. Makuakin tarkistelin jo tässä vaiheessa liemestä.
Hapanimelä possu syödään yleensä jonkin sortin keitetyn riisin kanssa, vaan kuvauskerralla me söimme tätä ihan perunamuusin kanssa.
Kommentit