CIMG4710.jpg

Mimmin keittiössä keitellään jonkin verran hilloja, soseita ja marmeladeja. Yläkuvassa oleva hillo on mustikka-vadelmasekoituksesta tehtyä hilloa hillo-ja marmeladisokerilla. Linkin takaa löytyy tietoa tuosta sokerista. Tein mustikka-vadelmahillon ihan pakkauksessa olevalla hillon perusohjeella, vähän vaan pienensin ohjetta. Vadelmat hukkuivat mustikan sekaa, vaikka laitoin 350 g vadelmia ja 850 g mustikoita. Ihanan sakeaa hillosta tuli, eikä ollenkaan äklömakeaa. Meidän pieni ruokakunta saa herkutella tuosta määrästä monet, monet kerrat.

CIMG4507.jpg

Punaherukat on kerätty ja ne laitettiin ihan vaan pakastimeen. Yhden makean piirakan tein tuoreista marjoista. Maisemakahvilan piirakan punaherukkaversiona. On oma lemppari.

CIMG4522.jpg

Minä pakastan suurimman osan marjoista ihan vaan muovipusseissa littanana pakkauksina, ilmat mahollisimman tarkkaan pois painettuina. Pussi solmuun ja ylimääräinen huitukka leikataan pois.

CIMG4513.jpg

Mustaherukoista on osa vielä keräämättä. Osan pakastin ja loput saavat kypsyä ylikypsiksi ja niistä teen mehustimella höyrymehua. Osasta ihan yksistään mustaherukoista ja osasta karviaisten kanssa.

CIMG4511.jpg

Osa karviaisista kypsyy vielä ja niistä tehdään mehua.

CIMG4852.jpg

Eilen telkkaria katsoessa tein hitaan homman eli leikkelin karat pois karviaisista. Tuoreissa marjoissa ne kyllä syödään, mutta pakastettavista, mitkä käytetään esim. juomiin, kiisseleihin ja erilaisiin jälkiruokiin, ne mielestäni pitää perata pois. Minä leikkelen ne saksilla pois. Oli sopivaa puuhaa takaisin kotiin-sarjaa katsoessa. Mitään hoppua kun en pitänyt, niin mulla meni tuossa leikkelyhommassa lähes 2 tuntia. Osa karviaisista meni sellaisenaan pikku pusseissa pakastimeen

CIMG8080.jpg

 ja osasta keittelin perinteiseen tapaan pienen määrän karviaishilloa, mitä meillä syödään liharuokien lisäkkeenä, viilillä/jogurtilla kaverina tai vaikkapa lättyjen/pannarin lisukkeena. Ihanan kirpakkaa. Hillo on tehty hillosokerilla pussissa olevan ohjeen mukaan.

CIMG4172.jpg

Lakat eivät ole meillä olleet koskaan ykkösvalinta marjoista, tuskin ovat vieläkään, mutta tokihan ne hyviä ovat. Meidän herkkua on ihan sellaisenaan lämmitetty leipäjuusto (ei siis sekaan kermaa) kylmien lakkojen kanssa. Tänä vuonna laitoin lakkoja (hilloja) aika paljon pakastimeen, kun niitä tuli ostettua kahdelta eri myyjältä. Ihan noin isoja ei meidän omassa kirsikkapuussa kasvaneet ole, mitä kuvan etualalla olevat kirsikat ovat.