CIMG4365-normal.jpg

Rusinoista en niin kauheasti leivonnaisissa ja ruoissa tykkää, vaan näissä pikkuleivissä ne eivät haitanneet yhtään...

Ohje on täältä . Kiitos taas.

Suklaiset rusinacookiet

(24 kpl)

125 g huoneenlämpöistä voita

1 dl fariinisokeria

1 tl vaniljasokeria

1 iso kananmuna

½ dl kaurahiutaleita

1½ dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

½ dl rusinoita

100 g karkeaksi rouhittua tummaa suklaata

 

Vatkaa pehmeä voi, fariinisokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää seokseen kananmuna ja vatkaa kunnolla sekaisin.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää jauhoseos kerralla sekaan ja sekoita vatkaimen hitaimmalla nopeudella taikina nopeasti tasaiseksi.

Rouhi suklaa karkeasti ja lisää suklaarouhe ja rusinat seokseen ja sekoita ainekset sekaisin.

Kokoa taikina leivinpaperille/muoville pötköksi ja pyöritä pötkö leivinpaperin sisään tangoksi (halkaisija noin 5 cm)....kiristä päistä pyörittäen....tanko paksunee. Laita tanko jähmettymään pakastimeen 1/2-1 tunniksi.

Leikkaa taikinatangosta 1 cm:n viipaleita ja asettele viipaleet leivinpaperille (mulla taasen kaksinkertainen paperi)  uunipellille. Jätä viipaleiden väliin reilusti tilaa, sillä cookiet leviävät paistuessaan.

Paista cookiet noin180 asteessa, uunin keskitasolla noin 10 min.... eli nätin vaaleiksi.

Vetäise pikkuleivät paperin kanssa jäähtymään tasaiselle pinnalle ja laita toinen pellillinen pikkuleipiä paistumaan. Säilytä pikkuleipiä umpinaisessa rasiassa.

CIMG4344-001-normal.jpg

Pötkylä menossa jähmettymään pakastimeen, kun oli hoppu saaha pikkuleivät valmiiksi....jos ei ole hoppu, voi pötkylän laittaa jähmettymään myös jääkaappiin. Ohjeella tulee siis tällainen yksi pötkylä.

CIMG4353-normal.jpg

Pikkuleipien väliin kannattaa jättää reilusti tyhjää tilaa, ettei uunista tule yhtä isoa pikkuleipää....

CIMG4357-normal.jpg

Näitä pitää tehdä pian lisää ja isompi satsi kerralla...